eur:
392.59
usd:
365.78
bux:
66850.85
2024. április 26. péntek Ervin
Lionel Messi, az FC Barcelona játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésén a barcelonai Camp Nou stadionban 2019. április 16-án. Az FC Barcelona 3-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Alejandro Garcia

Újabb fontos döntéseket hozott meg Messi

Már talákozni sem akar a klub elnökével, mindenképpen menni akar, de a hétvégén mégis munkába áll.

Sakkjátszmává fajult a Lionel Messi és az FC Barcelona között kirobbant vita. A klub legendájává növő argentin futballista nem akar tovább a Camp Nouban szerepelni, a katalán egyesület viszont szeretné meggyőzni, hogy a konfliktusok ellenére maradjon, és töltse ki 2021 nyaráig szóló szerződését. Az álláspontok azonban nem közelednek, sőt a spanyol Marca szerint

Messi közölte, hogy nem kíván találkozik Josep Maria Bartomeu klubelnökkel.

A klubrekorder csatár még kedden értesítette a Barcelona vezetését, hogy élne a szerződésébe foglal jogával, és a szezon végeztével ingyen távozna a klubtól. Csak éppen az a kérdéses, hogy a futballszezon hivatalosan a megszokott június 30-án, vagy a koronavírus okozta csúszás csak most, augusztus végén, amikor befejeződtek az európai kupaküzdelmek. A tét nem kevés,

ha ugyanis érvényben marad Messi szerződése, akkor 700 millió euró a kivásárlási ára, magyarán forgalomképtelen.

Ramon Planes, az új sportigazgató hivatalos közleményben jelezte, hogy a klub nem támogatja Messi távozását, és ennek érdekében több informális lépést is tesz. Ennek egyike lett volna a Bartomeu–Messi-találkozó, ahol az elnök megpróbálta volna személyesen maradásra bírni a csapatkapitányt, de ő már nem áll szóba a klub első emberével.

Messi döntése visszavonhatatlan, eldöntötte, hogy menni akar, és ragaszkodik az álláspontjához.

Ennek ellenére ott lesz a közös felkészülés megkezdése előtt a vasárnapi koronavírusteszten, és a jelenlegi tervei szerint edzésre jelentkezik hétfőn, amikor az új edző, Ronald Koeman irányításával megkezdi a munkát a csapat.

Amíg a jogi kérdések nem tisztázódnak, Messi nem akarja megszegni az érvényben lévő szerződését, vélhetően ez az oka, hogy munkára jelentkezik a hétvégén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×