eur:
395.04
usd:
370.8
bux:
65132.72
2024. április 19. péntek Emma
Thomas Müller, a Bayern München játékosa ünnepli gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott FC Barcelona - Bayern München mérkőzésen a lisszaboni Luz stadionban 2020. augusztus 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/REUTERS pool/Rafael Marchante

A Bayern kiütötte a Barcelonát, történelmi 8-2

Megalázó vereséget mért a Bayern München a 2007 után először az idényét kupa nélkül záró Barcelonára. A 8-2 bekerül a futballtörténelembe.

Percről percre tudósításunkat az összefoglaló alatt visszaolvashatják!

Korán vezetést szerzett a bajor gárda: gyors ellentámadás végén egy 16-oson belüli kényszerítő után a 113. BL-meccsét játszó - és ezzel Philipp Lahmot maga mögé utasítva a német rangsor élére lépő - Thomas Müller vette be honfitársa, Marc-André ter Stegen kapuját. Mindössze három percet kellett várni az egyenlítésre, az ugyancsak német válogatott hálóőr, Manuel Neuer kapuját is müncheni játékos vette be: Jordi Alba centerezése után az osztrák védő, David Alaba lőtt a léc alá. A tizedik perc megkezdésére pedig már a katalánok is előnyben lehettek volna, ám Lionel Messi középre csavart beadása, amelyhez senki nem tudott hozzáérni, a kapufán csattant.

A nagy iramú találkozón felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a 20. perc végén pedig újfent a 250. BL-meccsét játszó Bayern vezetett Ivan Perisic éles szögből leadott lövése után. Noha Ter Stegen nagyot védett, a játékrész derekára kétgólosra hízott a német bajnok és kupagyőztes előnye: látványos passz után Serge Gnabry volt eredményes. Sőt, fél óra elteltével Müller közelről ismét gólt szerzett, az egyenes kieséses szakaszban 23. alkalommal talált be a világbajnok támadó, ezzel harmadik Cristiano Ronaldo (67) és Messi mögött (47). A labdabiztosan játszó, határozottan letámadó bajorok kézben tartották a mérkőzést, ennek hatására a Barcelonánál sorra jelentkeztek a pontatlan passzok, rossz labdakihozatalok.

A fordulást követően sem változott a játék képe, de Robert Lewandowski találatát les miatt nem adta meg a bíró, majd némileg váratlanul érkezett a barcelonai szépítés, Luis Suárez egyéni villanásával, pazar cselét követő góljával. A némileg feszültté, kapkodóvá váló összecsapásba Alphonso Davies csempészte vissza a futballt, a 19 éves kanadai a bal szélen bolondította meg Nélson Semedót, majd tökéletesen szolgálta ki Joshua Kimmichet.

A záró tíz percre fordulva a társak gólt lövettek a BL-ben már 14 találatnál járó Robert Lewandowskival. A gólpasszt a 75. percben pályára lépő Coutinho adta, a Barcelonából kölcsönbe érkezett középpályás röviddel később gyors egymásutánban kétszer maga is eredményes volt.

A Bayern fölényesen diadalmaskodott az ötszörös BL-győztesek csatáján, a pandémiát követő leállás utáni 13. tétmérkőzését is megnyerte sorozatban, megtartotta esélyét a triplázásra, és készülhet az elődöntőre, amelyben a szombati Manchester City-Olympique Lyon párharc továbbjutójával találkozik.

csütörtökön játszották:

RB Leipzig (német)-Atlético Madrid (spanyol) 2-1 (0-0)

szerdán játszották:

Paris Saint-Germain (francia)-Atalanta (olasz) 2-1 (0-1)

szombaton játsszák:

Manchester City (angol)-Olympique Lyon (francia) 21.00

Percről percre

Nincs nagy meglepetés az összeállításokban, ha csak azt nem vesszük, hogy Griezmann helyett Vidal kezd. A Bayernben Perisic bekerült a tizenegybe. Bayern München: Neuer - Kimmich, J. Boateng, Alaba, Davies - Goretzka, Thiago, Gnabry, T. Müller, Perisic - Lewandowski. Barcelona: ter Stegen - Nelson Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba - Busquets, Sergi Roberto, F. de Jong, Vidal - Messi, Suarez.

Helyzet a 3. percben, Suárez elöl Boateng és Neuer, egyaránt lábbal, világbajnokhoz méltón mentett.

Az ellentámadásból Lewandowski labdáját Thomas Müller a hálóba lőtte, 1-0 a Bayernnek.

Egyenlítés: a 8. percben Jordi Alba beadása után Alaba a saját kapujába lőtte a labdát. Menteni akart Suárez elől, de így is fura volt.

Semedo kötényben passzolt, Suárez ziccerét Neuer bravúrral védte. A szöglet után Messi a kapufára küldte a labdát.

A 23. percben Gnabry labdát szerzett, kitette balra, Perisic pedig éles szögből a hálóba vágta. Ter Stegen hozzáért, nem tűnt védhetetlennek a lövést.

A Barca kapusa kiejtette a labdát, majd vetődött bele az ismétlésbe. Ám, aztán jött a gól, Gnabry rúgta, 3-1.

Nem tud mit kezdeni a Bayern letámadásával a Barcelona. Kimmich belőtt labdáját Thomas Müüler Piqué mellől lőtte a kapuba, 4.1. 30. perc.

A Bayern továbbra is uralja a játékot, de kevésbé erölteti a támadást.

Kitünő első félidő után megdöbbentő különbség, 4-1.

Sergi Roberto helyére Antoine Griezmann állt be a második félidőre.

Lewandowski gólt lőtt, de Müller előtte lesen volt.

Visszavett a Bayern, s ez megbosszulta magát, Suárez szépített, 4-2 a németeknek.

A 63. percben Alphonso Davies varázslatos szólója után De Jong lemaradt Kimmichről, aki a kapuba passzolt, 5-2.

Ansu Fati is pályán, négy csatár a Barcelonánál.

Messi labdáját vetődve védte Neuer. Szép hárítás volt.

Lewandowski gólt fejelt, les miatt sokáig nézték, de folytadóttt a lengyel sorozata, minden BL-meccsén szerzett gólt a sorozatban, 6-2

Coutinho az előbb gólpasszt adott, most lőtt is egyet, 7-2.

Aztán még egyet, 8-2.

Vége, a Bayern csodálatos volt, a Barcelonánál földindulás várható.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×