eur:
393.14
usd:
366.77
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára beszédet mond a kézilabda munkacsarnok alapkövének letételén Lentiben 2020. június 24-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Szabó Tünde a sport újraindulásáról: a magyarok a világ élén járnak

A sportért felelős államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélekedett, hogy a magyar sportolók túllendültek az olimpia halasztásán, és előre hozott pihenéssel reagáltak a váratlan helyzetre. A teniszbotrányról is elmondta a véleményét.

A magyar sportélet szereplőinek többsége alkalmazkodott a koronavírus elleni védekezéshez, és sokan már túl is léptek a fő nehézségeken - vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorában Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

"Márciustól át kellett állni, a NOB pedig meghozta a jó döntést az olimpiával kapcsolatban, az egyéves halasztást. Fájó pont ez a sportolóknak és nekünk, magyaroknak is, de azt hiszem, hogy túllendültünk rajta" - mondta.

Szerinte nagyon fontos volt az, hogy

a motivációt fent lehessen tartani azok után, hogy egy kemény edzésidőszak végén, a versenyidőszak elején érkezett az olimpiahalasztás híre,

de sokan a pihenőidő előrehozatalával reagáltak, és mostanra már mindenki benne van a munkában, felkészülési versenyek vannak, és az általa ismert részeredmények is "nagyon biztatóak" most.

"Én azt vallom: ha a világot nézzük, a magyarok most kifejezetten az élen állnak" - adott hangot bizakodásának a sportpolitikai terület vezetője.

A teniszbotrányról

Szabó Tünde a teniszszövetségi átalakulásról is beszélt. Ismert, milliárdos adósságot hagyott hátra a sportág előző krémje, a tisztújítás alkalmával pedig a korábbi miniszter Lázár Jánost választották a teniszsport első emberévé.

Komoly feladatnak és kiemelt felelősségnek nevezte egy-egy sportági szövetség vezetését, amibe az állami sportvezetés nem avatkozhat bele.

"A tisztújító közgyűlést megelőzően egyeztettem Lázár Jánossal, nagyon örülök neki, hogy ő ezt elvállalta, és hogy

ilyen vezetőképességű, sportszerető ember

lett a Magyar Tenisz Szövetség vezetője. Felvázolt egy programot, amelyet szeretne teljesíteni. Az első időszaknak - és ez nagyon fontos - arról kell szólnia, hogy Lázár János a stabilitást megteremtse, megnyugvást hozva a sportág képviselői számára" - utalt ő is a hírek szerint 3,5 milliárd forintos adósságra.

Kiemelte, a világ egyik legnépszerűbb sportágáról van szó, amelynek magyarországi sorsát a közelmúltban befolyásolta, hogy "elszámolási nehézségek támadtak",

"Az, hogy egy sportág vezetése feláll, és új lendülettel, tiszta lappal tud indulni, ez is egy óriási lehetőség és eredmény, amelyet a teniszsportág képviselői elértek, támogatólag állok mellettük, nagyon szeretném, hogy csak arról szóljon a tenisz, ami a világban is látható. Vannak sikeres sportolóink, minden városban szeretnénk megteremteni annak a lehetőségét, hogy egy ilyen népszerű sportágat mindenki kipróbálhasson" - fogalmazott az államtitkár, ígérte, Lázár Jánosnak megadnak minden támogatást.

A teljes beszélgetést alább meghallgathatja.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×