eur:
395.43
usd:
372.29
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Lázár János fideszes országgyűlési képviselő beszédet mond a Magyar Tenisz Szövetség tisztújító közgyűlésén, ahol a szervezet elnökévé választották 2020. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Lázár János: fél év alatt anyagilag rendbe kell hozni a teniszszövetséget

A Magyar Tenisz Szövetség új elnöke szerint új fejezetet kell nyitni a sportágban. Lázár János arról is beszélt, hogy rendezni kell a viszonyt a szövetség és a legjobb játékosok között.

Lázár János lett a Magyar Tenisz Szövetség elnöke. A fideszes országgyűlési képviselőt, egykori Miniszterelnökséget vezető minisztert egyhangúlag, 156 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül 7 érvénytelen voks mellett választották meg a szervezet élére.

Az új elnök az InfoRádiónak azt mondta: meglepte, hogy ilyen sokan támogattak és ilyen kevesen ellenezték a megválasztását.

„Az elmúlt két évben botrányokról, megosztottságról és nagy vitákról lehetett hallani a tenisz szövetségben. Ha szóba került, akkor a balhék kapcsán került szóba. Most sikerült a tagságot meggyőzni arról, hogy új fejezetet kell nyitni, békét, rendet kell teremteni, és egy új korszak feltételeit megteremteni” – fejtette ki.

Kiemelte:

a vitákat nem elfojtani, hanem lefolytatni szeretné, és az ajtó mindenki előtt nyitva lesz.

Lázár János arról is beszélt, hogy miképpen rendezné a szövetség bő 3,5 milliárdos hiányát. Kiemelte: fél évet ad annak, hogy az elszámolást elkészítsék.

„Fél év alatt anyagilag rendbe kell hozni a szövetséget, végre kell hajtani a konszolidációt, ki kell fizetni az adósságot” – fogalmazott.

Mint elmondta, vannak külső hitelezők, olyan számlák, amelyeket külső beszállítóknak nem fizetett ki a szövetség, ehhez pedig friss pénz kell. A magyar állam teszi be a legtöbb pénzt a magyar sportba és a teniszbe, így erről a kormánnyal kell tárgyalni.

„Rendelkezem kormányzati tapasztalattal és az ilyen típusú viták rendezésének reménybeli képességével” – mondta, hozzátéve, hogy rendezni kell, hogy mit követel vissza a kormány a támogatások közül.

Kiemelte: hatósági eljárások is vannak folyamatban, de ez nem az ő dolga.

Összegezve azt mondta: december 31-ig ki kell fizetni az adósságot, rendezni a kormányzati források sorsát és megteremteni egy fejlesztési rendszer feltételeit.

Budapest, 2020. július 27.
Lázár János fideszes országgyűlési képviselő Bardóczky Kornél egykori teniszező (j) társaságában a Magyar Tenisz Szövetség budapesti tisztújító közgyűlésén, ahol a szervezet elnökévé választották 2020. július 27-én.
MTI/Illyés Tibor
Lázár János fideszes országgyűlési képviselő Bardóczky Kornél egykori teniszező (j) társaságában a Magyar Tenisz Szövetség budapesti tisztújító közgyűlésén, ahol a szervezet elnökévé választották 2020. július 27-én. MTI/Illyés Tibor

A cél, hogy a tenisz vidéken és fővárosban közösségépítő legyen, minél nagyobb bázissal, minél több gyerekkel és erősebb utánpótlással, minél jobb klubélettel – fejtette ki, és jelezte, rendezni kell a viszonyt a szövetség és a legjobb játékosok között.

„El kell dönteni, hogy a szövetség a játékosok egyik szponzora a nemzetközi viszonyoknak megfelelő szerződéses rendszerben, vagy dedikált, exkluzív kapcsolat lesz a meghatározó sportolókkal. Abban vagyunk érdekelt, hogy kiegyensúlyozott, normális kapcsolat legyen az élversenyzőkkel, hogy példaképnek állíthassuk őket a fiatalok elé.”

Megismételte, elnökként egyelőre 12 hónapban gondolkodik, és továbbra sem sportvezetőnek képzeli el magát, nincsenek ilyen ambíciói.

„Minden munkámat komolyan veszem. Sokat kell foglalkozni a konszolidációval, az átalakítással és a múlt lezárásával. De nemcsak adósságrendezés a feladat, hanem arra is törekszem, hogy új lehetőséget kínáljak fel a teniszezők számára. Szeretném, ha egy olyan támogatási rendszer indulhatna el, ami lehetőséget biztosít a vidéki egyesületek számára.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×