eur:
392.91
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Megkongatták a vészharangot a Magyar Tenisz Szövetségben

A végrehajtók többszáz milliót emeltek le a számlákról.

A Magyar Tenisz Szövetség elnöke, Lázár János megerősítette, hogy augusztus 26-án az A-Z Tenisz Produkció Kft. kezdeményezésére végrehajtók emeltek le a szervezet négy folyószámlájáról több mint 500 millió forintot. Az eljárást a cég 2020. július 27-én, a szövetség tisztújításának napján kezdeményezte.

„A vállalkozás eljárása nyilvánvalóan rosszindulatú és ellehetetleníti a Magyar Tenisz Szövetség napi működését, veszélybe sodorja a versenyek megrendezését, a sportolóknak és egyesületeknek juttatott támogatások kifizetését” – emelte ki az elnök a közleményben.

Lázár János emlékeztetett arra, hogy ő és az új elnökség mintegy 3,5 milliárd forintos adósságot vett át, de az új vezetés a konszolidáció során mindenkivel együttműködésre törekszik. Az A-Z Tenisz Produkció Kft. azonban eljárását megelőzően nem kereste meg a azövetség új vezetését, nem kezdeményeztek tárgyalást a vitatott számlák kifizetése kapcsán.

Augusztus 13. napján a Nemzeti Adó és Vámhivatal házkutatást tartott a teniszszövetségnél, és a végrehajtást kezdeményező cégnél, ahol az A-Z Tenisz Produkció Kft.-vel kötött szerződéseket foglalták le. Alapos a gyanú arra, hogy a vállalkozás bűncselekményt követett el, megkérdőjelezhető a számlák tartalma, teljesítése, ár-érték aránya – közölte Lázár János.

„A Magyar Tenisz Szövetség arra kéri az A-Z Tenisz Produkció Kft. ügyvezetését, tulajdonosát és a mögötte álló szereplőket, hogy a szervezetünk számlájáról leemelt több mint 500 millió forintot haladéktalanul juttassák vissza. Mindenki tudja ebben az országban, hogy ezért a pénzért nem dolgoztak meg. Közbeszerzés nélkül elnyertek egy megrendelést, amelyért óriási összegeket követelnek, túlszámlázva az elvégzett munkájuk ellenértékét. Egészen bizonyos, hogy ezt a folyamatban lévő nyomozás is fel fogja tárni” – olvasható a közleményben.

Az elnök hozzáteszi, hogy a ténylegesen elvégzett munka valós ellenértékét minden hitelezőnek ki fogják fizetni, de nem fognak semmilyen nyomásnak engedni, amely a Magyar Tenisz Szövetség kifosztásának folytatására vonatkozik.

A Nemzeti Sport úgy tudja, a bank tájékoztatása alapján a végrehajtó két számlát 612-612 millió forinttal, egyet 44 millió forinttal terhelt meg. Mivel ennyi pénz nem állt rendelkezésre a számlákon, mostantól minden beérkező utalás a végrehajtóé lesz. Ráadásul a végrehajtó elsőre rossz bankszámlát, a Magyar Kézilabda Szövetségét terhelte meg.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×