eur:
394.72
usd:
370.35
bux:
65325.36
2024. április 19. péntek Emma
Glasgow, 2018. augusztus 12.Rasovszky Kristóf ünnepel, miután aranyérmet nyert a nyíltvízi úszók 25 km-es számában a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon 2018. augusztus 12-én. (MTI/EPA/Robert Perry)
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Perry

25 kilométer után 25 méterre vált Rasovszky Kristóf

Az éremszerzés a célja a nyílt vízi úszó Rasovszky Kristófnak jövő nyáron a tokiói olimpián. Az aranyéremmel és egy negyedik hellyel zárt világbajnokság mellett több versenyen is indult, jövőre viszont néhány viadal kimarad majd a sikeres olimpiai szereplés érdekében. A részletekről az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában beszélt.

Nagyon sok versenyen vett részt az elmúlt években a világ- és Európa-bajnok nyílt vízi úszó Rasovszky Kristóf, a lehetőségek adottak voltak arra, hogy a kiszemelt viadalokon mind ott lehessen.

"Ezáltal rengeteg versenytapasztalat van már mögöttem, ami mindenképpen számít ahhoz, hogy jó eredményt tudjak elérni. Kevés az olyan helyzet, amely meglepetést tud okozni, ez önbizalommal tölt el" – értékelte a közelmúlt eredményeit a veszprémi sportoló, aki 2018-as versenyéve óta minden dicsőséget átélhetett, az idei világbajnokságon 5 kilométeren diadalmaskodott Dél-Koreában.

Ettől persze minden versenyen készen áll arra, hogy újabbat és újabbat tanuljon, de nem sok olyan pillanatra számít, amikor versenytársai meg fogják lepni,

akár az olimpián sem 2020-ban.

A rutinnal felvérteződve azonban januártól kissé alább fogja adni a mennyiséget, épp a sikeres olimpiai szereplésben bízva.

"Viszonylag későn jelent meg a 2020-as versenynaptár, már most látszik, hogy rengeteg olyan verseny lesz, amivel szemben az edzőtábort részesítem előnyben, kevesebbet versenyzem, de a szükséges kilométerszám már bennem van" – fogalmazott egyértelműen az úszó. Ahol pedig rajthoz áll a játékokig, azt erőfelmérőnek fogják fel edzőjével, Szokolai Lászlóval.

A rövid pályás úszó országos bajnokságon, Kaposvárott látható lesz Rasovszky Kristóf, de nyílt vízi úszóként furcsa lesz számára, hogy 25 méterenként a fal jön szembe, ráadásul minimálisan készült csak a bajnokságra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×