eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Hosszú Katinka, az Iron csapat versenyzője a női 100 méteres hátsúszás versenyében a női 100 méteres hátúszás versenyében a Nemzetközi Úszóliga (ISL) budapesti állomásának második napján a Duna Arénában 2019. október 27-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Hosszú Katinka még nem fogta fel

Látványos versenyeket és egy világcsúcsot hozott, valamint közönségsikert aratott a Nemzetközi Úszóliga (ISL) budapesti állomása.

Hosszú Katinka csapata, a Team Iron Budapest a második helyen zárta az új sorozat budapesti állomását. Ez legkevésbé a háromszoros olimpiai bajnokon múlott, aki összesen három számot nyert meg a Duna Arénában, és a hétvége legjobb úszója lett. Csapata magyar tagjai közül Milák Kristóf 200 pillangón, Szabó Szebasztián 50 pillangón – ráadásul országos csúccsal -, Késely Ajna 400 gyorson győzött, de a többiek is szereztek értékes helyezéseket.

A budapesti fordulót nagy fölénnyel, 505 ponttal a London Roar nyerte meg – ez az olimpiai bajnok mellúszó, Adam Peaty együttese, de itt versenyzett Kapás Boglárka és Bernek Péter is. A londoniakat erősíti az ausztrál Minna Atherton, aki az ISL történetének első világcsúcsát érte el: 100 háton 54.89-et repesztett, megdöntötte ezzel Hosszú Katinka rekordját. Nem is csoda, hogy rögtön doppingvizsgálatra vitték.

A rövidpályás sorozat alaposan feladja a leckét a nemzetközi szervezet, a FINA hivatalos versenyeinek, hiszen valóban üde színfoltot jelent, és láthatóan az úszók is élvezik. Remek és látványos a körítés, a pörgősen követik egymást a futamok, unatkozni nem lehet. Dob a hangulaton, hogy az éppen nem versenyző úszók is a medence mellett szurkolnak a társaiknak. Az pedig külön érdekessé és olykor pikánssá teszi a versenyzést, hogy ezúttal különböző nemzetiségű úszók dolgoznak össze, a saját honfitárs pedig a másik klubot erősíti - ahogy történt ez Kapás Boglárka és párja, az ironos Telegdy Ádám esetében.

„A világkupa négy és fél óra tömény unalom, míg itt késhegyre menő küzdelem zajlik”

– foglalta össze Petrov Árpád, az Iron vezetőedzője. Hosszú Katinka trénere azt mondta, annyira izgatott volt a szombati első nap után, hogy nem tudott aludni sokáig. Hozzátette: az volt a céljuk, hogy ne csak csapatot, hanem igazi családot alakítsanak ki, ahol valóban egymást küzdenek az úszók.

Az MVP, vagyis Hosszú Katinka teljesítményét úgy értékelte, biztató, hogy sorozatterhelés mellett ilyen jól úszik.

Maga az érintett, az Iron csapat kapitánya és tulajdonosa is elégedett volt saját és klubja teljesítményével is.

„Az volt a cél, hogy itthon több pontot tudjunk szerezni. Nagyon örülök, mindenki odatette magát, jól összeállt a csapat.

Ez egy speciális helyzet, még nem fogtam fel teljesen, hogy megtörtént, és a saját csapatommal úszhattam itt Budapesten,

idő kell ahhoz, hogy ezek az élmények leülepedjenek.”

Hosszú Katinka szerint az ISL más színt visz az úszásba, és az, hogy nem csak magukért úsznak a versenyzők, olyan teljesítményre sarkallja őket, amiket egyébként nem tennének meg.

Az új formát dicsérték a külföldi versenyzők is, Adam Peaty szerint ez a jövő a sportágban.

Az ISL alapszakaszának még az Egyesült Államokban, illetve Londonban lesz egy állomása, a résztvevő nyolc csapat közül a két-két legjobb amerikai és európai együttes jut a Las Vegasban sorra kerülő decemberi döntőbe.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×