eur:
393.13
usd:
367.1
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
A Budapest Honvéd játékosai a gól nélküli döntetlent követő tizenegyes-párbajban, a labdarúgó Európa-liga második selejtezőfordulójának visszavágójaként játszott Universitatea Craiova - Budapest Honvéd mérkőzésen Craiovában 2019. augusztus 1-jén. A Craiova a büntetőkkel 3-1-re győzött, a találkozó végén kialakult botrányos körülmények miatt a Honvéd megóvja a mérkőzést.
Nyitókép: MTI/EPA/Bogdan Danescu

A Honvéd ellen is eljárást indított az UEFA

A Budapest Honvéd már kedden fellebbezést nyújt be az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfői döntésével szemben, amelyben elutasította a klub óvását, amit a román Craiova elleni, múlt csütörtökön rendezett Európa-liga selejtezőn történt botrányos események miatt adott be.

Mendelényi Dániel klubtulajdonos a keddi sajtótájékoztatón kiemelte: nem adják fel a jogi harcot, és bár nem kizárt, hogy "ezt a mérkőzést nem a Budapest Honvéd nyeri meg", de attól még igazuk lehet.

"Szeretnénk továbbá elérni, hogy a Craiova súlyosabb büntetést kapjon"

- mondta.

A román csapatnak 60 ezer eurót kell fizetnie, illetve három nemzetközi hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell játszania. Az UEFA arról tájékoztatta a magyar klubot, hogy a Craiova harmadik meccsre vonatkozó büntetését két évre felfüggeszti.

Kun Gábor ügyvezető igazgató közölte:

a Honvéd ellen is eljárást indítottak szurkolói rigmusok miatt.

„Az lesz a vége, hogy nekünk kell még elnézést kérni, mert félnünk kellett” – közölte Mendelényi Dániel.

Az UEFA a hétfői döntése indoklás szerint a játékvezetőt már a hosszabbításban dobták meg, így az nem volt befolyással a végeredményre. Az incidens a 120. percben történt, a játékvezető közvetlen közelében robbant fel egy a pályára bedobott hanggránát. Több mint fél órát állt a játék, majd a tizenegyesek döntöttek, a negyedik játékvezető felügyelete mellett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×