eur:
392.73
usd:
365.69
bux:
66579.3
2024. április 26. péntek Ervin
Az argentin Lionel Messi a Brazíliában zajló Copa America csoportkörében, az B csoport második fordulójában játszott Argentína - Paraguay mérkőzésen Belo Horizontében 2019. június 19-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget.
Nyitókép: Yuri Edmundo

Messi: Nem ez a legjobb Copám

Argentína viszonylag könnyen túljutott Venezuelán, Chile pedig óriási küzdelemben kiejtette az eddig százszázalékos kolumbiai csapatot. Másfél pár már biztos a brazíliai Copa América elődöntőjében: a brazilok az argentinokkal játszanak majd, a chileiek ellenfélre várnak, az utolsó negyeddöntőből, a mai Uruguay–Peru találkozóról.

Az argentinok két szerencsés góllal verték meg a torna eddigi egyik meglepetéscsapatát, a csoportmérkőzések alatt a brazilok ellen döntetlent játszó venezuelaiakat.

A mérkőzés negyedik percében Sergio Agüero elrontott lövését Lautaro Martínez látványos sarkalással a hálóba varázsolta. Az Albiceleste az első játékrészben uralta a játékot, de nem tudta növelni az előnyét. Meglepetésre a másodikban a venezuelaiak fölénybe kerültek, Armani kapus a mezőny legjobbjává emelkedett. A találkozó a 75. percben dőlt el, amikor Wuilker Fariñez kapus hibája után Giovani Lo Celso közelről a hálóba lőtt.

Az argentinok nem játszottak jól, de a rossz napot kifogó, a kapura kevéssé veszélyes venezuelaiak ellen ez is elég volt az elődöntőbe jutáshoz. Lionel Messi önkritikusan azt mondta a meccs után: „Nem ez a legjobb Copám.” Mindazonáltal az argentinok, akik a legutóbbi öt Copa Américából csak a 2011-es, hazai rendezésű tornán nem jutottak be a döntőbe, már az elődöntőben járnak.

Elkéstek, de győztek

A São Pauló-i közlekedés miatt a kolumbiai és a chilei válogatott is késve érkezett a Corinthians Arénába a harmadik negyeddöntőre. Utóbbiak késtek többet, miattuk halasztani kellett a kezdést. A kilencven perc nem hozott gólt, a fölényben játszó, címvédő chileiek, a tizenegyes-párbajok specialistái újra szétlövésre készülődhettek.

Az első nyolc lövés mind gólt hozott. Az utolsó párban William Tesillo nem találta el a kaput, majd Alexis Sánchez lezárta a párbajt. Chile, élén a kolumbiai nemzetiségű szövetségi kapitánnyal, Reinaldo Ruedával bejutott az elődöntőbe.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról a bankoknál, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés. Az elmúlt hetekben pedig már egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×