eur:
392.83
usd:
366.85
bux:
66949.07
2024. április 26. péntek Ervin
A chilei Erick Pulgar csapattársaival ünnepli gólját a Brazíliában zajló Copa America csoportkörében, a C csoport első fordulójában játszott Chile - Japán mérkőzésen Sao Paulóban 2019. június 17-én. A címvédő chilei válogatott 4-0-ra győzött. A tíz dél-amerikai együttes mellett hagyományosan két meghívott szerepel a tornán, az ázsiai válogatott mellett ezúttal Katar a másik vendégcsapat.
Nyitókép: MTI/AP/Andre Penner

Copa América - Chile továbbra is hibátlan

Alexis Sánchez chilei mezben érzi igazán jól magát. Az utóbbi hónapokban Európában – elsősorban klubcsapatában, a Manchester Unitedben – csak szenvedő csatár főszerepet vállalt a chileiek újabb győzelmében. A címvédő a második sikerével biztossá tette továbbjutását a Copa Américán.

A chilei válogatott a Salvador állambeli Bahiában 2-1-re nyert az ecuadoriak ellen. A többi nagy közül korábban sem az argentin, sem a brazil csapat nem járt sikerrel az Arena Fonte Novában – a chilei igen.

José Fuenzalida – az Universidad Católica játékosa, 2015-ben és 2016-ban is tagja a Copát megnyerő chilei keretnek – már a nyolcadik percben vezetést szerzett, ám ezt a korábban a Premier League-ben is szereplő Enner Valencia még büntetőből kiegyenlítette.

A mérkőzést Alexis Sánchez találata döntötte el: a rutinos csatár az 51. percben a balösszekötő helyéről, látványos lövéssel talált a kapuba.

Az ecuadoriak tíz emberrel fejezték be a mérkőzést, miután a 89. percben Achiller piros lapot kapott.

A chilei válogatottnak hat pontja van, már továbbjutott. Az ecuadoriak egyelőre pont nélkül állnak, utolsó mérkőzésükön a japánokkal találkoznak. A csoportelsőség a hétfői Chile–Uruguay rangadón dől el a Maracanában, a címvédőnek elég a döntetlen is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×