eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Argentin szurkoló a Brazíliában zajló Copa America csoportkörében, a B csoport második fordulójában játszott Argentína - Paraguay mérkőzésen Belo Horizontében 2019. június 19-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Nem túl szép ajándékot kapott Messi a 32. születésnapjára

„A lényeg, hogy nyertünk, s továbbjutottunk. Ebből erőt kell meríteni, hogy még jobbak legyünk, hogy csapatként is fejlődjünk. Az egyenes kieséses szakaszban új Copa kezdődik” – mondta magyar idő szerint már a 32. születésnapja első perceiben Lionel Messi.

Az argentin válogatott semmivel sem játszott jobban, mint a tavalyi világbajnokságon, vagy akár a Copa América korábbi szakaszában, de 2-0-ra nyert a dél-amerikai kontinensbajnokságon vendégként szereplő katariak ellen, s így csoportmásodikként továbbjutott.

Az első gólt ritkán látható védelmi hiba előzte meg, a katari védő, Basszam Hisam a jobbhátvéd helyéről keresztbe akarta passzolni a labdát a tizenhatoson. Lautaro Martinez az ajándékból már a negyedik percben vezetést szerzett. A mérkőzés további szakaszában az argentinok játszottak fölényben, az ázsiai vendégek egyetlen szabadrúgás – a 45. percben Hisam a kapufára lőtt – kivételével alig kerültek helyzetbe.

Ám miután egy döntetlennel a katariak jutottak volna tovább, a mérkőzés egészen a második argentin gólig nyílt volt. A 82. percben Sergio Agüero – egy sokkal nehezebb helyzetből, mint amilyeneket kihagyott – a jobbösszekötő helyéről a jobb sarokba lőtt, eldöntve a mérkőzést.

A csoport másik mérkőzésén a kolumbiaiak megszerezték a harmadik győzelmüket, a mérkőzés egyetlen gólját a riói Flamengo játékosa, Gustavo Cuéllar lőtte, éles szögből. A labda Roberto Fernandez kapus lába között jutott a hálóba.

A három csoportból kettőben már lejátszottak minden mérkőzést. Ennek alapján eldőlt, hogy a negyeddöntő felső ágán Brazília vagy Paraguayjal (ha döntetlent hoz a Japán–Ecuador mérkőzés), vagy utóbbi találkozó győztesével játszik. A másik negyeddöntőben Venezuela és Argentína csap majd össze, e két meccs győztese játszik majd a döntőért, tehát biztosan nem lesz Brazília–Argentína finálé.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×