eur:
394.19
usd:
370.77
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A győztes Kárász Anna, Kozák Danuta, Medveczky Erika és Bodonyi Dóra a női kajak négyesek 500 méteres döntőjében a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon 2018. augusztus 26-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Indul a roham a szegedi kajak-kenu vb jegyeiért

Megkezdődött az augusztusi szegedi kajak-kenu világbajnokság kampánya. Magát a vb-t - ami fontos állomása a 2020-as olimpia kvalifikációjának - idén 633 millió forintos állami támogatás segíti.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség kilépett a nagyközönség elé azzal az információval, hogy 2019. augusztus 21. és 25. között újra vendégül látják a világot, hiszen olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak ad otthont Szeged - 2011 után megint.

"Most már nagyon nagy erőkkel arra kell koncentrálnunk, hogy a lehető legszínvonalasabb eseményt rendezzük, ezt várja el tőlünk a világ. Szerénytelenül azt is szoktuk mondani, hogy

a világ legjobb pályája a szegedi, de ezt most nem is mi mondjuk el, hanem a külföldiek"

- fogalmazott az InfoRádiónak Schmidt Gábor, a sportági szövetség elnöke.

Az eseményre március 1-jén indul a jegyértékesítés, májusban pedig egy újabb kampány keretei között a sportág elmúlt 80 évének legnagyobb alakjaival - köztük Kovács Katalinnal, az MTK-ban edzősködő Kőbán Ritával, a Dunaújvárosban dolgozó Vajda Attilával és Gyulay Zsolttal - lehet megismerkedni.

A verseny bírja Szeged város támogatását is.

A csapat egy része - köztük az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta - egyébként éppen Dél-Afrikában edzőtáborozik.

Szabó Tünde, az Emmi sportért felelős államtitkára visszaidézte, 2015-ben nyerte el Szeged a vb-rendezést, meg volt határozva a költségvetése is: ennek megfelelően tavaly 130 millió forintot, idén pedig 633 milliót biztosítottak a szervezésre, vagyis szigorú a költségvetés.

"Úgy gondolom, egy fantasztikus világbajnokság előtt állunk, a szervezőbizottság felállt, száz országból közel kétezer sportoló és kísérők érkeznek, öt nap alatt 40-50 ezer szurkoló kiszolgálásának feladata is vár a házigazdára" - mondta az InfoRádiónak Szabó Tünde.

A kajak-kenus olimpiai kvóták 80 százalékát a szegedi világbajnokságon osztják ki az országok szakszövetségeinek, tehát a legjobbak mind itt lesznek a Maty-éren. A pálya jelenleg felújítás alatt áll még.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×