eur:
393.76
usd:
369.04
bux:
65811.63
2024. április 23. kedd Béla

Fővárosi csata a pólóbajnokság döntőjében

A címvédő Ferencváros, valamint az OSC játssza a férfi vízilabda ob I 2018/19-es szezonjának fináléját.

Az elődöntős párharcokat mindkét gárda 6-0-s előnnyel kezdte - mivel a rájátszás ezen szakaszába a csapatok magukkal viszik az egymás elleni eredményeiket, s így küzdenek 7 pontig -, azaz egyetlen hazai győzelemmel biztosíthatta továbbjutását. Az újbudaiakat ugyan megszorongatta a trónjáról három év után letaszított Szolnok, azonban a remekül játszó Hárai Balázs vezérletével 11-10-re nyertek a fővárosiak. A Tisza-partiak így 2013 óta először nem lesznek résztvevői a finálénak.

A másik párharcban a Ferencváros csapatkapitánya, a két mérkőzésre eltiltott Varga Dénes nélkül fogadta az Egert: a hevesiek ebben a szezonban sem a Bajnokok Ligájában, sem a hazai pontvadászatban nem tudták megnehezíteni riválisuk dolgát, ezúttal viszont a harmadik negyedben egy ötgólos rohanással közel kerültek a bravúrhoz. Az FTC azonban a zárószakaszt 3-0-ra hozta, amivel eldöntötte az összecsapást.

A döntő az egyik csapat harmadik győzelméig tart, míg a bronzcsata két nyert összecsapásig.

Eredmények, E.ON férfi ob I:

elődöntő:

A-Híd OSC Újbuda - Szolnoki Dózsa 11-10 (2-2, 1-1, 3-3, 5-4)

Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc végeredménye: 9-0

FTC-Telekom Waterpolo - ZF-Eger 11-9 (4-4, 3-0, 1-5, 3-0)

Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc végeredménye: 9-0

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×