eur:
392.87
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Nagy döntést hoztak a durva focibotrány után

Argentínán kívül rendezik meg a labdarúgó Libertadores Kupa szombaton, majd vasárnap is elhalasztott fináléjának második mérkőzését a dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) bejelentése szerint.

A találkozót jövő hétvégén - szombaton vagy vasárnap - játsszák, s azért nem Argentínában, mert ott a CONMEBOL szerint "nem adottak a feltételek".

Paraguay, Brazília, az Egyesült Államok és Olaszország ajánlotta fel, hogy otthont ad a két argentin ősi rivális, a River Plate és a Boca Juniors visszavágójának. A mérkőzést azért kellett elhalasztani, mert a vendég Boca-futballisták közül többen is megsérültek azt követően, hogy a rivális drukkerei betörték buszuk ablakait, ráadásul a közbelépő rendőrök könnygázt vetettek be, aminek belégzését követően több futballista is rosszul lett. Többek között a Boca csapatkapitánya, Pablo Perez is kórházba került, a karja és a szeme sérült meg.

A legrangosabb dél-amerikai kupasorozat argentin szuperdöntőjének első felvonását két hete rendezték a Boca otthonában, akkor 2-2-es döntetlen született.

A Boca hetedik, a River negyedik végső diadalára hajt.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×