eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Maximalizálta az eltiltásokat az MLSZ

Sipos Jenő szerint nem jelent amnesztiát, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) döntése értelmében újra igazolhatóvá váltak azok a játékosok, akik valamilyen formában érintettek voltak a bundaügyben.

Az MLSZ szóvivője az M4 Sport Sportreggeli című műsorában azt mondta, "vannak eljárások, amelyek öt-hat évvel ezelőtt indultak, és ezekben mind a mai napig nem született jogerős ítélet, és az elkövetkező két-három évben sem fog".

Mint fogalmazott, emiatt merült fel jogi szakemberekben is, hogy konkrét időhatárt kellene megállapítani, és ez az időhatár lett a három év.

"Ez nem jelenti azt, hogy a későbbiekben nem lehet a fegyelmi eljárásokat lefolytatni. Ez azt jelenti, hogy ha eltelt három év, akkor a játékos kérheti a versenyengedélyét, megkapja, esetleg játszik, majd ha megszületik a jogerős ítélet, adott esetben az MLSZ dönthet arról, szükséges-e további lépés" - folytatta.

Sipos Jenő hangsúlyozta: továbbra is zéró tolerancia van, a legkisebb gyanú esetén azonnal intézkedik az MLSZ, a dokumentumokat, bizonyítékokat azonnal eljuttatja a nyomozóhatósághoz, az pedig megteszi a szükséges intézkedéseket.

"Nem amnesztiáról van szó. Egyszerűen arról van szó, hogy a jogerős ítéletet meg kell várni" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a sportszervezetek eldönthetik, hogy ilyen esetekben alkalmazzák-e az adott játékost.

A műsorban szó esett arról is, hogy már szurkolói klubtagság, illetve szurkolói kártya nélkül is lehet jegyet vásárolni az andorraiak elleni, november 13-i világbajnoki selejtezőre, melyre a Groupama Arénában kerül sor.

Sipos Jenő szerint az ilyen módon megváltott belépőkért személyesen meg kell jelenni a vásárlásnál. Közölte, az andorraiak nem kértek jegyeket, így még több magyar szurkoló lehet jelen a stadionban.

A két nappal későbbi, svédek elleni barátságos találkozóról - amelyen búcsúztatják a válogatott négy korábbi meghatározó játékosát, Király Gábort, Juhász Rolandot, Vanczák Vilmost és Hajnal Tamást - azt mondta, hogy "gőzerővel folyik a szervezés", és a legfontosabb információk rövidesen felkerülnek az MLSZ honlapjára.

A válogatott találkozói iránt megnyilvánuló jelentős érdeklődés ellenpontjaként terítékre került az is, hogy a hazai bajnoki és kupamérkőzéseken alacsony a látogatottság. Sipos Jenő ezzel kapcsolatban úgy vélekedett: elsősorban a klubok feladata, hogy változást lehessen elérni. Megjegyezte, átmeneti állapot van abból a szempontból, hogy a közelmúltban épültek stadionok, jelenleg is épülnek, és a jövőben is zajlanak majd munkálatok több helyszínen, így nem mindig tudnak a szurkolók saját, megszokott környezetükben mérkőzésekre járni. Ugyanakkor hangsúlyozta, ahhoz hogy mérhető legyen a nézőszám-emelkedés, fontos, hogy izgalmas, jó, színvonalas mérkőzések legyenek, minél több magyar fiatal szerepeljen a csapatokban, és a klubok marketingtevékenysége tovább javuljon.

"Ha ez egyesül azzal, hogy a családok ki tudnak jönni és a nők is szívesen kijönnek a mérkőzésekre, azt hiszem, bízhatunk abban, hogy egy-két éven belül mérhetően növekedik a nézőszám" - mondta, majd hozzáfűzte: az a cél, hogy családoknak - gyerekeknek, felnőtteknek, férfiaknak és nőknek -, valamint az ultráknak közös élményük legyen egy adott mérkőzés a stadionban, amelyben korszerű kiszolgálás várja őket, és amelyből biztonságosan mehetnek haza.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×