eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Nagy Tamás lett az FTC megbízott edzője

Lemondott posztjáról Prukner László, a Ferencváros labdarúgócsapatának szakmai igazgatója. A megbízott vezetőedző Nagy Tamás lett, ugyanakkor a klub vezetése egyeztet László Csabával, aki korábban már volt az FTC trénere.

Az FTC-nek az MTI-hez elküldött keddi közleményéből kiderül, hogy a vezetőedzői feladatokat is ellátó Prukner hétfőn este ajánlotta fel lemondását Kubatov Gábornak, az FTC elnökének és Orosz Pálnak, az FTC Zrt. vezérigazgatójának, s ezt a két vezető elfogadta.

"Prukner László hosszú gondolkodás után úgy döntött, hogy ha ezzel a döntésével segíti a Ferencvárost, akkor a saját érdekeit nem helyezi a klub érdekei elé" - olvasható a zöld-fehér egyesület közleményében.

Kubatov Gábor hangsúlyozta, hogy a Ferencváros rengeteget köszönhet Prukner Lászlónak, aki az elmúlt egy évben szakmai szempontból kimagasló munkát végzett, melynek köszönhetően a Ferencváros újra megmutathatta magát az európai kupaporondon.

Az elnök egyúttal sok sikert kívánt a távozó szakembernek, s kiemelte, hogy Prukner az FTC labdarúgásának legnehezebb évében tett tanúbizonyságot mind emberi, mind szakmai kiválóságáról.

Az 50 éves Prukner tavaly júniusban vette át a Ferencváros irányítását, s az előző idényben bajnoki bronzérmet nyert a csapattal. A zöld-fehérek az NB I mostani szezonjában öt forduló után két szerzett ponttal a 13. helyen állnak a tabellán.

"Örülök, hogy több mint egy évet töltöttem a Ferencvárosnál. Majd az utókor eldönti, hogy ez siker volt vagy kudarc" - fogalmazott az FTC honlapján a távozó szakember.

"Nem bántam meg, hogy tavaly nyáron elvállaltam a csapat szakmai irányítását, itt emberként és edzőként is több lettem. Természetesen minden egyes döntésemért vállalom a felelősséget. Emelt fővel és tiszta lelkiismerettel léptem ki a Ferencváros székházából. Békességgel és szép emlékekkel távozom. Sok sikert kívánok a klubnak és a csapatnak" - zárta szavait.

A klub kedd este a honlapján jelezte: az FTC elnöke és a labdarúgó-szakosztály vezetője az első tárgyalás után folytatja az egyeztetéseket László Csabával, és a mai nappal megbízott vezetőedzőnek Nagy Tamást nevezi ki.

László - aki 2004-05-ben már volt a Ferencváros vezetőedzője - a Nemzeti Sport online kiadásának azt mondta: nyitott a felkérésre, és érdekli a lehetőség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×