eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Micsoda? A magyar válogatott az konkurens?

A világranglista kilencedik helyén álló Lékó Péter a két évvel ezelőtti torinói sakkolimpia kihagyása után most nem is gondolkodott azon, hogy lemondja a csütörtökön kezdődő drezdai rendezvényt. Az első számú magyar nagymester nem bánja, hogy a riválisok egyelőre nem sorolják a legnagyobb esélyesek közé a férfi válogatottat.

Lékó Péter az InfoRádióban kiemelte, hogy presztízsét tekintve ez minden idők legrangosabb sakkolimpiája, hiszen a világklasszisok közül egyedül a világbajnok indiai Viswanathan Anand hiányzik a mezőnyből.

Fantasztikus olimpia lesz, fel sem merült, hogy esetleg lemondjam. Mi is a legerősebb csapattal utazunk, de szükségünk is lesz mindenkire, hogy az éremért vagy akár a hatba kerülésért küzdhessünk - fogalmazott az első számú magyar nagymester.

Megjegyezte, hogy az elmúlt hetekben nem sokat készült, hiszen a világbajnoki párosmeccs fáradalmait próbálta kipihenni. Lékó Péter a vesztes orosz Vlagyimir Kramnyik szekundánsa volt Anand ellen, és mint mondta, három órát alhatott naponta, azt is délután négy és hét óra között, amikor zajlott a küzdelem.

Polgár Judot szintén nem sokat játszott mostanában, de bele fog lendülni, ő igazi világklasszis. Almási Zoltán élete formájában van, Balogh Csaba és Berkes Ferenc pedig egyre stabilabb - mondta a válogatott többi tagjáról Lékó Péter.

Kifejtette, hogy az egyéni teljesítmény most nem számít annyit, az első a csapatérdek, de összességében jól kell szerepelni, hiszen az ötödik helyen kiemelt válogatott is így lehet eredményes.

Az egyéni világranglista 9. helyezettje szerint az oroszok és a fiatalokból álló, és rendkívül megerősödött kínaiak a legesélyesebbek.

Azerbajdzsán szintén győzni akar. Amikor megkérdezték tőlük, hogy a magyar válogatottról mit gondolnak, a kérdést sem akarták érteni. Micsoda? A magyar válogatott az konkurens? - elevenítette fel a választ Lékó Péter.

Nem baj, még örülök is annak, hogy nem tekintenek minket riválisnak, mi majd megpróbálunk a táblán bizonyítani - fűzte hozzá a magyar nagymester az InfoRádióban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×