eur:
387.3
usd:
357.03
bux:
68049.75
2024. május 17. péntek Paszkál

A női kézilabda-kapitány szerint nem lépnek életbe a szabálymódosítások

Új szabályokat vezethetnek be a kézilabdában, ugyanis a nemzetközi szervezet szabályokkal foglalkozó testülete megvizsgálja és szükség esetén módosítja a sportág előírásait. Az egyik javaslat szerint a büntetőből elért gól kettőt ér, ha a játékos nem hét, hanem kilenc méterről találna be a kapuba. Imre Vilmos, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya az InfoRádiónak azt mondta: nincs szükség változtatásra, hiszen a kézilabda elég gyors sportág.

Új szabályok bevezetését tervezi a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) szabályokkal foglalkozó testülete. A szervezet minden olimpiai ciklus végén megvizsgálja, elemzi és szükség esetén módosítja a sportág előírásait

Az egyik javaslat szerint a büntetőből elért gól kettőt ér, ha a játékos nem hét, hanem kilenc méterről találna a kapuba.

Szintén a javaslatok között szerepel, hogy az időntúli szabaddobásoknál ne kelljen egyből kapura lőni, hanem maximálisan egy passzt engedélyezzenek előtte. A büntetőknél mindig állna az óra, jelenleg ugyanis a bírók döntik el, hogy megállítják-e.

Az a játékos, aki egyből piros lapot kap, azt legalább egymeccses eltiltást kapna. Jelenleg a kiállított kézilabdázót - ha nem tettlegességet vagy más durva, súlyos szabálytalanságot követett el - csak az adott mérkőzésről zárják ki. Azt a játékos, aki jelzi, hogy megsérült, még a játék újrakezdése előtt le kellene cserélni, így megszűnne a színlelés.

Az IHF azt is megvitatásra javasolja, hogy ítéljenek-e büntetőt az ellen a csapat ellen, amelynek játékosa az utolsó percben az eredmény tartása végett szabálytalanságot követ el.

Lassítani kellene

Imre Vilmos, a női válogatott szövetségi kapitánya és a Dunaferr vezetőedzője szerint ezek a változtatási javaslatok nem fognak megvalósulni a közeljövőben.

A szakvezető az InfoRádiónak elmondta: a szabályváltoztatási javaslatokkal a közönség kiszolgálása lenne a cél, de ezekre nincs szükség, hiszen a kézilabda most is szórakoztató és gyors sport.

Nem lenne jó, ha "kosárlabdaeredmény" születne, és csapatonként 50-60 gólt szereznének minden meccsen - vélekedett Imre Vilmos, aki kiemelte: a kézilabdában a védekezés is rendkívül fontos.

A szövetségi kapitány szerint inkább lassítani kellene a játékot, hiszen a német férfi bajnokságban egy meccsen esett 85 gól is.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×