eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Vajda Attila: Én voltam az erősebb

Csak egy riválisára figyelt a kenus Vajda Attila a pekingi olimpia 1000 méteres döntőjében, és számított arra, hogy nyerni fog. A szegedi versenyző az InfoRádiónak elmondta: a legfontosabb az volt, hogy elhiggye, meg tudja csinálni.

A táv második felében nyújtott teljesítményének köszönhetően végül fölényesen nyert 1000 méteren. Számított rá, hogy ekkora előnnyel ér célba?

Nem, egy olimpiai döntőre szerintem senki sem úgy megy oda, hogy simán nyeri meg, még én sem, noha előző évben minden nemzetközi versenyen nagy fölénnyel győztem. Ettől függetlenül számítottam arra, hogy nyerni fogok.

Mennyire érzett nyomás amiatt, hogy azelőtt még nem szerzett aranyérmet a magyar küldöttség?

Nem volt rajtam nyomás, csak magammal voltam elfoglalva, csak arra figyeltem, hogy azt a teljesítményt nyújtsam, amit elvárok magamtól. Tudtam, hogy ez mire elég.

Az ellenfelekre nem is figyelt?


Egy riválisra, a spanyol David Calra készültem. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a végjátékra csak ketten érkeztünk, de én erősebb voltam nála.

Mennyire rontotta el a kedvét az 500 méteren elért kilencedik helye?

Nem törődtem vele, mert úgy éreztem, hogy kihajtottam magam 1000 méteren, megszereztem az első pekingi aranyérmet. Elfáradtam, nem tudtam kipihenni magam, így kellett odaállnom másnap az 500-as döntőre.

Mi volt a győzelem legfontosabb eleme?

Az, hogy elhiggyem: meg tudom csinálni!

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×