eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Kemény Dénes: "Jobbal szoktunk fellépni a dobogóra"

Hazatért Pekingből a sorozatban harmadszor is olimpiai aranyérmes magyar férfi vízilabda-válogatott. Kemény Dénes szövetségi kapitány szerint mind a 13 játékosnak nagy szerepe volt a sikerben. A szakvezető az InfoRádiónak kimelte: a csapat teljesítménye napról napra javult.

Könnyebb volt megvédeni a címet, mint arra korábban számított?

Nem kellett megvédeni, mert azt a két aranyérmet tőlünk már senki sem akarta elvenni. Most kellett szerezni egyet, és azért sikerült, mert egyet akartunk nyerni, nem pedig a harmadikat.

Melyek voltak a legfontosabb tényezők?

A csapat napról-napra javult, és az olimpia elején még döcögősebben teljesítő játékosok is utolérték magukat. Azzal tudtuk megnyerni az

elődöntőt és a finálét, hogy a második félidőben el tudtunk húzni. Ez annak volt köszönhető, hogy mind a 13 játékosnak hatalmas a jelentősége, bármikor cserélhetek, így frissebb marad a csapat, míg más együtteseknél két-három játékos alig jön ki a kispadra. Mindenki hozzátett valamennyit a sikerhez. Volt két sziklakemény védőnk, sok gólveszélyes mezőnyjátékosunk, és két kapus, akik kellően kiegészítik egymást.

Mekkora ünneplés lesz?

A mai napot mindenki a családjával tölti, majd szerdán lesz a kicsit nagyképűen már rituálisnak mondható, olimpiai aranyérem utáni szokásos ebédünk. Varga Dénes mesélte, hogy az eredményhirdetéskor Kiss Gergely odasúgta neki: jobbal szoktunk fellépni a dobogóra. Ezt követően lesz még egy-két csapatprogram, majd elmennek a játékosok a megérdemelt pihenőre.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×