eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Ferling: Jó lett volna egy érem a pályafutásom vége felé

A döntőbe jutás elszalasztását sajnálja a leginkább Ferling Bernadett a magyar női kézilabda-válogatott Pekingben szerzett negyedik helye után. A Dunaferr játékosa nem tartja valószínűnek, hogy a decemberi Európa-bajnokságon is a válogatott tagja lesz.

Az olimpia előtt még azt mondta a csapat, hogy a hat közé jutás a cél, de természetesen szeretnének érmet szerezni. A negyedik helyig jutottak. Inkább csalódott vagy inkább elégedett?

Változóak még az érzéseim, eléggé hullámzó, hogy mit gondolok. Boldog vagyok, hogy a négy közé jutottunk, mert borzalmasan nehéz volt, nagyon erős volt a mezőny, viszont sajnálom az érmet, természetesen. Jó lett volna a pályafutásom vége felé egy olimpiai érem.

Több meccsen is kiemelkedően játszott. Mennyire volt elégedett a saját teljesítményével?

Ugyanannyira, mint a csapatéval. Szerintem együtt egy jó olimpiát hoztunk össze, de minden meccsen más volt az, aki jó teljesítményt tudott hozni. Ennek köszönhető a negyedik hely. Örülök, hogy hozzá tudtam tenni a csapat játékához.

A románok elleni mérkőzés volt a csúcs, ott játszottak a legjobban.

Igen, ott szinte az egész csapat a tudása legjavát adta, de tudtuk, hogy csak így van esélyünk. Ha nem játszunk jól, ha sokat hibázunk, akkor azt a románok keményen kihasználták volna, így viszont mi használtuk ki az ő hibájukat. Jó volt, hogy fordult a kocka.

Melyik meccsel kapcsolatban van önben nagyobb hiányérzet? A Dél-Korea elleni bronzmeccsen vagy az oroszok elleni elődöntő után érezte, hogy több lehetett volna az összecsapásban?

Az oroszokat verhetőbbnek gondoltam ezen az olimpián, mint a koreaiakat. Korea iszonyatosan erős volt, szerencsétlenül is estek el a döntőtől, tehát ha valamin keseregni kell, akkor inkább az orosz meccset mondanám.

A következő világversenyen ott lesz?

Erre most nem tudok válaszolni, nem valószínű, de majd meglátjuk, hogyan alakul.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×