eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Az olimpia legszebb pillanatai - a vízilabdázók szemével

Kásás Tamásnak a vízilabda döntő lefújása, Biros Péter számára a ki- és hazautazás volt az olimpia legszebb pillanata. Az olimpiai győzelmet mindenki a csapat eredményeként értékeli, a legnehezebb ellenfélnek pedig a montenegróiakat találták a pólósaink.

Még soha nem hatódott meg egy győzelménél sem, de a pekingi olimpia döntője utáni pillanat kivétel volt - mondta az InfoRádiónak Kásás Tamás, az aranyérmet szerzett magyar válogatott vízilabda-csapat tagja, aki számára ez volt a játékok legszebb pillanata. A Pro Recco játékosa számára mind fizikailag, mint lelkileg nagyon nehéz volt az elmúlt két hét.

Biros Péter két eseményt is említett a legszebbekként: a kiutazást és a hazajövetelt. "Odafelé azért, mert még nem volt meg, visszafelé azért, mert már megvolt, amiért kimentünk" - válaszolta az InfoRádió kérdésére a vízilabdázó, aki bekerült a legjobb sportolókból összeállított olimpiai álomcsapatba.

Ez utóbbi azonban a játékost szemlátomást kevésbé érdekli, mint az olimpiai arany, mert mint mondta, a győzelem nélkül a legjobb sportolók közé sem kerülhetett volna be.

A montenegróiak feladták a leckét

Leginkább a montenegrói csapat adta fel a leckét a magyar válogatottnak, az ellenük vívott meccs szinte minden játékosban mély nyomokat hagyott. Biros Péter szerint, ha ott nem startolnak el a magyarok, akkor nagy bajba is kerülhettek volna. Varga Dénes számára azért volt emlékezetes ez a mérkőzés, mert ő lőtte az egyenlítést jelentő 10. gólt az első csoportmérkőzésen.

Gergely István kapus az elődöntőben - szintén Montenegró ellen - szinte extázisban védett. A magyar csapat háromgólos hátrányban is állt, ám a védekezése is hozzájárult ahhoz, hogy fordítani tudjanak, és 11-9-re nyerjék a mérkőzést. "Nekem az a szerep jutott, hogy ott lendítsek kicsit a csapaton, és úgy néz ki, hogy sikerült is. Nagyon boldogok voltunk a meccs után, szinte egy döntő utáni boldogság öntött el mindenkit"- emlékezett vissza élményeire a kapus.

Csapatmunka volt

Az olimpiai győzelmet mindenki csapatmunkaként értékelte. Biros Péter úgy látta: a csapat végig magabiztos volt. Szerinte a végső győzelem csak idő kérdése volt. Amikor azonban legalább kétgólos előnyt szerzett a válogatottunk, az amerikaiak már nem úgy játszottak, ahogy tudnak. "Mi viszont már pont úgy játszhattunk, ahogy szeretünk. Ráeresztettük az ellenfélre az akaratunkat" - mondta.

"A győzelemhez mindenki hozzátett egy kicsit, nem volt se olyan, aki nagyon rossz lett volna, se olyan, aki nagyon jó, így állt össze a kép"- foglalta össze a győzelemhez vezető utat Gergely István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×