eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Pekingi legek: kínai az olimpia legmagasabb és legalacsonyabb versenyzője

A magyar olimpiai csapat legmagasabb tagja 204, a legalacsonyabb pedig a 156 centiméter magas. A teljes ötkarikás mezőny legmagasabb és legalacsonyabb versenyzőjét azonban a házigazda Kína adja.

170 magyar sportoló indul a pekingi olimpián. Közülük a legidősebb a gyalogló Czukor Zoltán, aki decemberben lesz 46 éves. A legfiatalabb a mindössze 15 éves Kapás Boglárka, aki 400 méteres gyorsúszásban indul.

A csapat legmagasabb tagja, 204 centiméteres magasságával a diszkoszvető Kővágó Zoltán, a legalacsonyabb pedig a 156 centiméteres ökölvívó, Bedák Pál. A magyar versenyzők legsúlyosabbja 135 kilójával Máté Gábor diszkoszvető.

Ám a teljes olimpiai mezőnyt tekintve ezek az értékek korántsem szélsőségesek. A távirati iroda információi szerint a házigazda kínaiak adják a pekingi olimpia legnagyobb és legkisebb résztvevőjét: a 236 centis kosaras sztár, Jao Ming és a mindössze 136 centis műugró, Zso Lin-csen között éppen egy méter a különbség.

Az ötkarikás mezőny legapróbb férfiúja Bastie Samir ghánai bokszoló lesz, aki 141 centire nőtt. A hölgyek között öten is 202 centi magasak

Az ázsiai seregszemle legfiatalabbja egy kameruni úszólány, Antoinetti Guedia Mouafo, aki október 21-én még csak 13 éves lesz, a fiúk legfiatalabbja pedig az alig 14 éves, szintén úszó Dwayne Didon a Seychelle-szigetekről. A korelnököket a japán díjlovagló-válogatott szolgáltatja: Jagi Mieko 58, férfi csapattársa, Hokecu Hirosi pedig 67 évesen száll nyeregbe Pekingben.

A XXIX. nyári játékok legkönnyebbje a hazai közönség előtt műugródeszkára álló Hszin Vang lesz a maga 28 kilójával, míg az "olimpia kolosszusa" cím egy guami cselgáncsozót, Ricardo Blast illeti meg, aki 181 kg-ot nyom. A legsúlyosabb nő a 167 kilós ukrán súlyemelő, Olha Korobka.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×