eur:
395.76
usd:
372.46
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Már Pekingben a magyar csapat nagy része

Rendben megérkezett Pekingbe a magyar olimpiai csapat nagy része. A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint 12 sportág 125 versenyzője és szakvezetője, valamint az egészségügyi csoport munkatársai már szálláshelyüket is elfoglalták.

Szombaton délben 12 sportág képviselői - birkózók, cselgáncsozók, evezősök, kerékpárosok, ökölvívók, sportlövők, súlyemelők, teniszezők, vitorlázók, vívók, valamint a
női kézilabda- és vízilabda-válogatott tagjai, továbbá szakvezetők és az egészségügyi csoport tagjai - indultak útnak kora délután, majd a repülőgépük helyi idő szerint reggeli 5:20-kor szállt le Pekingben.

A delegációt többek között a kinti magyar kolónia mintegy harminc tagja - köztük Kusai Sándor nagykövet - várta a repülőtéren.

A Magyar Olimpiai Bizottság beszámolója szerint a csapat nagyságához mérten az útlevél ellenőrzés olajozottan ment, az olimpiai faluban pedig rendkívül segítőkészek voltak a házigazdák, így fél tíz táján már mindenki a szobájában lehetett.

A kajak-kenu válogatott hajói is megérkeztek, így a sportolók napokon belül megkezdhetik a felkészülést a Sunji Evezős és Kajak-Kenu Pályán. A női kézilabda-válogatott tagjai között ott van Görbicz Anita is, aki hat nappal ezelőtt egy konyhai balesetben megégette magát. Sinka László sportágvezető főtitkár közölte: a kézilabdázó már a csoportmérkőzéseken is játszhat, de erről az orvosi vélemények alapján döntenek.

Nem utazott el viszont Módos Péter kötöttfogású birkózó, akit egy bakteriális fertőzés miatt kórházban kezelnek; ő a tervek szerint egy hét múlva repül Pekingbe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×