eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Kiss László: Kicsi az esély az aranyéremre

Kiss László szövetségi kapitány szerint nagyon kicsi az esélye annak, hogy bármelyik magyar úszó aranyérmet szerezzen a pekingi olimpián. A 30 fős úszócsapatból 25-en szerda délután utaztak el az augusztus 8-án kezdődő játékokra.

Szerda délután útnak indult az olimpiára utazó magyar versenyzők első nagyobb csoportja, az úszók. A tartalékként nevezett Verrasztó Dávid lemondta a szereplést, és nem tartott a csapattal, így 30 fős küldöttség képviseli a magyar színeket a pekingi uszodában. A csapatból szerdán 25-en keltek útra, a többiek az ifjúsági Eb-ről csatlakoznak.

Kiss László az InfoRádiónak elmondta: ekkora létszámmal magyar úszócsapat még nem utazott olimpiára.

A szövetségi kapitány célja két-három érem megszerzése, valamint az, hogy az athéni 21 ponttál többet szerezzenek az úszók Pekingben. Kiss László kifejtette: 200 és 400 méteres vegyes úszásban Cseh László, 200 pillangón Kovács Emese, 200 méteres mellúszásban pedig Gyurta Dániel esélyes éremszerzésre, pontokat pedig azoktól vár, akik az eindhoveni Eb-n is jól szerepeltek, és akkor a dobogóra állhattak.

A fiatal Kovács Emesétől nagy eredmény lenne egy érem megszerzése, míg Gyurta Dánieltől azt várja, hogy egy-másfél másodperccel megjavítja eddigi legjobbját, ami szintén elég lehet a dobogós helyezéshez - közölte Kiss László.

A szakvezető szerint kevés az esély az aranyra, ugyanis Michael Phelpset, a világ legnagyobb úszóját nem nagyon lehet megelőzni. Hozzátette: bizakodó az olimpia előtt, mert jól sikerült az edzőtábor, míg az amerikai hazai válogató éles volt, egy számban csak ketten indulhatnak Pekingbe, és lehet, hogy a kettős formába hozás nem mindenkinek megy majd.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×