eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Forma-1: szerződéshosszabbításra számít a felturbózott Hungaroring

Az utóbbi hónapokban elvégzett egymilliárd forintos átalakításokkal kiemelkedő színvonalúvá vált a Forma-1-es Magyar Nagydíjnak is otthont adó Hungaroring annak sajtófőnöke szerint. Dávid Sándor abban bízik, hogy a mogyoródi futamot legalább 2016-ig benntartják a Forma-1-es sorozat versenynaptárában.

Számítok rá, hogy sikerül újabb öt évre szerződést kötni, és így meghosszabbítani a Magyar Nagydíj sorozatát. Ez világraszóló lenne most, amikor minden más pálya bajban van - nyilatkozta az InfoRádiónak Dávid Sándor, a Hungaroring szóvivője. Megjegyezte, Silverstone és a brit nagydíj, de a francia nagydíj helyzete is inog, Európában számos pálya versenyhelyzete kritikus.

Az utóbbi évtizedekben mindent megtettünk azért, hogy a Hungaroring a világ egyik vezető pályája legyen, a kiszolgáló infrastruktúra mostani fejlesztése is ezt erősíti. Mostmár 61 boksz van, ami rengeteg férőhely. Egészen más képet nyújt a bokszutca, tetején a VIP-vendégek elhelyezésével a kép teljesen nagyvilágivá vált - fejtette ki Dávid Sándor.

Hozzátette, most extra fogadóképességgel rendelkezik a Hungaroring. Ezért is várom, hogy újabb öt évre megkötjük a szerződést, mert lépést tudtunk tartani a világ más pályáival - mondta a szóvivő.

Dávid Sándor arra is emlékeztetett, amikor 1986-ban az első szerződést kötötték a Hungaroringgel, öt évet se jósoltak neki a külföldi szakértők, hazaiak meg nem is léteztek. Ehhez képest 2016 lenne a harmincegyedik futam. Megjegyezte, már most is a világ legrégebbi pályái közt vagyunk.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 19:54
×
×
×
×