eur:
388.88
usd:
360.79
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Új idény, változatlan esélyesek az NB I-ben

Kaposváron péntek este megkezdődik a magyar labdarúgó-bajnokság 2008-2009-es idénye. A jelek szerint semmilyen tendencia nem változik: ugyanazok a csapatok várhatóak az élmezőnybe, mint amelyek tavasszal ott voltak. Örvendetes ellenben, hogy az átlagnézőszám növekedhet.

Úgy fest, a pénz határoz meg a magyar futballban is sok mindent: a legszilárdabb háttérrel rendelkező csapatok fognak várhatóan dominálni.

A legutóbbi szezon három dobogósa, az MTK, a Debrecen és a Győr nem gyengült - igaz, nem is nagyon erősödött -, így várhatóan az első helyek egyikéért küzd majd. E három csapathoz csatlakozhat az Újpest, a Fehérvár, és talán a Honvéd is.

Az MTK játékosállománya keveset változott tavasz óta, a magyar futballban régóta csak álom, hogy a Bajnokok Ligájában szereplő csapat megerősödjön. A kék-fehéreknél így egy régi játékos időszakos kidőlése okozhat gondot az első hetekben: Kanta József megsérült a nyáron. Garami József és a szakmai stáb elképzelése aligha változott: az MTK továbbra is a fiatalokra, a Sándor Károly Akadémia maturált hallgatóira épít majd.

A Debrecen igazolt talán a legjobban a hazai piacról, megszerezve a vajdasági származású Oláh Lórántot. A támadó korábban közel ötven bajnoki gólt szerzett a Kaposvár színeiben az élvonalban. A bajnokesélyes csapatban Oláh akár a gólkirályi címig is juthat. Neki kell pótolnia a Duisburgba igazolt Kouemahát.

A Győr megszerezte a korábbi újpesti kedvencet, Kovács Zoltánt, azonban kérdéses még Bajzát Péter sorsa, elképzelhető, hogy a csatár külföldre igazol. Egervári Sándor alakulata rengeteget fejlődött önmagához képest az előző idényben, tavaszi formájában a bajnokság egyik sikercsapata lehet.

Az Újpest ezúttal nem külföldi játékosokkal, hanem külföldről hazatért magyar játékosokkal erősített. Új játékos a lila-fehéreknél Kabát Péter, Lipták Zoltán, valamint a visszatért Rajczi Péter és Vaskó Tamás is. Ugyancsak friss szerzemény a Diósgyőrtől érkezett Simon Attila.

A Fehérvár a második legjobb eredménnyel zárta a tavaszt, s ez a tény meghatározza a remények léptékét. A szakmai stáb elsősorban a külföldi játékosok számának növelésével igyekezett megerősíteni a keretet - legutóbb egy brazil játékos érkezett, de a legtöbb új szerzemény a délszláv államokból került Fehérvárra -, ugyanakkor erősítést jelent, hogy sikerült megtartani az eddigi kulcsembereket is.

A Honvéd feltétlenül az élmezőnybe kerülhet, ha az új edző, Pölöskei Gábor keze alatt a nyáron a nemzetközi porondon mutatott arcát, s nem tavaszi ábrázatát mutatja. Még akkor is, ha az első fordulókban hiányozni fog két kulcsember, az elefántcsontparti olimpiai válogatottal Pekingbe készülő Abraham és Benjamin.

A két újonc közül a Haladás tűnik erősebbnek, Kenesei Krisztiánnal a szombathelyiek célja a középmezőny lehet. A Kecskemét történetében először szerepel az élvonalban, nagy tett lenne a bennmaradás is.

Alighanem a Hírös város lila-fehérei a kiesés ellen a Lisztes Krisztiánt is megszerző REAC-cal, a Détári Lajos által irányított Siófokkal, a Diósgyőrrel, és esetleg a meggyengült Kaposvárral csatáznak majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×