eur:
388.97
usd:
360.78
bux:
68667.69
2024. május 7. kedd Gizella

Gyurcsány Ferenc is ott lesz Kolonics György temetésén

Pénteken délután helyezik örök nyugalomra Kolonics Györgyöt a Farkasréti temetőben. A múlt kedden elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenus az ötödik olimpiájára készült.

Kolonics György 1972. június 4-én született Budapesten. Tízévesen már a Spartacus igazolt versenyzője volt, majd a Csepelhez került, és Ludasi Róbert irányításával dolgozott.

Felnőtt világbajnokságon először 1991-ben indult, 20 évesen pedig Barcelonában már szerepelt az olimpián kenu kettesben Pálizs Attilával.

Az első vébé-győzelmét 1993-ban Horváth Csabával aratta 500 méteren, ezt pedig további 14 világbajnok aranyérem követte, az utolsó tavaly Duisburgban Kozmann Györggyel, szintén a fél kilométeres távon.

Közben 1996-ban Horváth Csabával és 2000-ben egyesben olimpiai bajnoki címet szerzett, emellett két bronzérmet is nyert ötkarikás játékokon.

Hosszú évek óta a Kozmann Györggyel alkotott párosra összpontosított. Alig egy héttel halála előtt az InfoRádiónak adott interjújában is érzékeltette, hogy minden idegszálával a pekingi játékokra készült, és mindkét számban - 500 és 1000 méteren is - bízott az éremszerzésben.

Múlt kedden edzés közben lett rosszul, megállt a szíve, és már nem tudták megmenteni az életét.

Kolonics Györgyöt pénteken délután helyezik ötök nyugalomra. A szertartás fél háromkor kezdődik a Farkasréti temetőben.

Az egyházi búcsúztatás mellett megemlékezik a kétszeres olimpiai bajnokról Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Schmitt Pál a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Gyenesei István sportért is felelős önkormányzati miniszter, Tóth Mihály Csepel polgármestere és Szabolcs Attila Budafok polgármestere.

A versenyzőtársak nevében Kiss György búcsúzik a 36 éves korában elhunyt sportolótól. A temetésen jelen lesznek az olimpiai kajak-kenu válogatott tagjai és Gyurcsány Ferenc kormányfő is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, a magyar tőzsdén a Richter a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitart a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban vannak, míg Amerikában óvatos emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×