eur:
389.69
usd:
363.49
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Schmitt: "Ebből a csapatból kell kihozni a legtöbbet"

Változatlanok a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének elvárásai a pekingi játékok előtt. Schmitt Pál az InfoRádiónak elmondta, hogy továbbra is hat arany, hat ezüst és hat bronzérem megszerzését tartja reálisnak az augusztusi olimpián. A MOB szombati közgyűlésén jóváhagyták a magyar küldöttség személyi összetételét, a mostani állás szerint 167 versenyző indulhat a pekingi olimpián.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a kvalifikáció kezdetén kétszáz magyar sportoló pekingi indulásában bízott, de a küldöttség létszámát csökkentette, hogy a négy remélt csapat közül a férfi kézilabdázók nem vívták ki a szereplési jogot, illetve a kvalifikáció is nehéz volt, így maradhat itthon Berki Krisztián és Nagy Tímea.

Schmitt Pál az InfoRádiónak elmondta: tudomásul vették, hogy nehéz kijutni az olimpiára, és a magyar élsport vékony jégen táncol, így a 167 fős küldöttség megfelelőnek számít. Ebből a csapatból kell kihozni a legtöbbet - tette hozzá a sportvezető, bár azt is elismerte, hogy kisebb az esély a sikeres szereplése, mint négy éve volt.

Óriási a rivalizálás, a 302 megszerezhető aranyérem felét öt ország fogja megnyerni - vélekedett Schmitt Pál. Hangsúlyozta: a MOB elvárásai ugyanakkor változatlanok, így továbbra is hat arany, hat ezüst és hat bronzérem megszerzését tartja reálisnak az augusztusi olimpián.

A MOB elnöke szólt arról is, hogy az úszásban és atlétikában a B szintet teljesítő versenyzőket is kiviszik az ötkarikás játékokra, hiszen ez is komoly nemzetközi teljesítményt mutat, és inspirációt jelenthet a sportolónak.

Schmitt Pál kiemelte: mivel kisebb a csapat létszáma, így kevesebb szakember tarthat a versenyzőkkel az olimpiára.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×