eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Squadra azzura: változtatni kell, különben mindennek vége

Az olasz válogatott szövetségi kapitányának a stabil védekezés mellett a győzelmi kényszer miatt már a támadásokra is nagy figyelmet kell fordítania a pénteki, románok elleni meccsen a labdarúgó Európa-bajnokság második fordulójában - mondta az InfoRádiónak Urbányi István labdarúgóedző. A szakkommentátorként is dolgozó tréner hozzátette: a továbbjutáshoz az olaszoknak új taktikára és új csatárokra, így Alessandro Del Pieróra lesz szükségük a mérkőzésen.

A klasszikus olasz futball az ellenfél játékszervezésének akadályozásáról szól, a védekezésre összpontosít. Az azúrkékek szövetségi kapitányának, Roberto Donadoninak azonban most nem követheti ezt a stratégiát: változtatnia kell, hiszen a románok elleni mérkőzést meg kell nyerni, különben kiesnek az Európa-bajnokságról - mondta az InfoRádiónak Urbányi István labdarúgóedző.

Az olaszok most nem a szép játékra, a látványos futballra összpontosítanak majd, a lényeg az eredményesség - tette hozzá Urbányi István, megjegyezve: még kérdés, hogy Donadoni milyen összeállításban küldi pályára a válogatottat. Sokan beszélnek ugyanis arról, hogy a Juventus sztárja, Alessandro Del Piero is helyet kap majd a kezdő tizenegyben, és maga is gólt rúghat, vagy találathoz segítheti Luca Tonit.

Bár sejteni lehetett, hogy Fabio Cannavaro kiesésével meggyengül majd az olasz védelem, feltűnő volt Marco Materazzi és Andrea Barzagli gyenge szereplése. Urbányi István úgy véli: sokak szerint egyetlen játékos kiválása nem okozhat ekkora zavart egy csapatban, a gyors, csapattársait irányítani képes Cannavaro hiánya megmutatkozik.

Az edző megjegyezte: korábban az olaszok védőkre nem volt jellemző, ám a hollandok elleni meccsen előfordult, hogy meggondolatlanul rohantak előre, így lehetőséget adva az oranje játékosainak a kontrázásra. Ezt kell rendezni elsősorban - véli Urbányi István, aki szerint ennek egyik módja, ha Donadoni úgy oldja meg a támadó játékot, hogy a védelemnek abban ne kelljen intenzíven részt vennie.

Henry segíthet

Thierry Henry képes lehet felpörgetni a franciák játékát: a hollandok elleni mérkőzésen abban a szerepkörben lép majd pályára, amit az Arsenalban is betöltött, amikor a csúcson volt. A Barcelona szerkezetébe egyszerűen nem illett bele, az a pozíció nem feküdt neki - mondta az edző.

David Trezeguet hiányában - akit, bár jó formában volt, nem válogatott be a csapatba Raymond Domenech szövetségi kapitány - Henry-nak lesz a feladata, hogy erőt és hitet adjon a franciáknak. Akiknek, bár rengeteg tehetséges játékosuk van, a nagy tornákon hullámzó teljesítményt mutatnak - magyarázta Urbányi István.

A tréner szerint ez a szövetségi kapitányra vonatkozó kritika is, akinek csapatán nem látszott a motiváció, az, hogy éhes a sikerre.

Kérdés, hogy mire lesznek képesek a franciák a nagyszerű formában lévő holland játékosok ellen, akik magabiztosan kezdték a csoportmeccseket, és akikben megvan a kellő önbizalom. Urbányi István szerint nagy kihívás ez a francia nemzeti tizenegynek, de lehetséges, hogy épp erre van szükségük, hogy magukra találjanak.

Az edző megjegyezte: szerinte a hollandok és az olaszok jutnak a legjobb nyolc közé.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×