eur:
392.93
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Hihetetlen drámák a kézilabda-vébén

Elsőként a házigazda német válogatott jutott a férfi kézilabda-világbajnokság fináléjába, miután a csütörtöki elődöntőben Kölnben 19 ezer néző előtt kétszeri hosszabbítás után, drámai csatában legyőzte az Európa-bajnok francia csapatot. Nem adták alább a dánok és a lengyelek sem, ott is csak a második hosszabbításban dőlt el a mérkőzés, a lengyelek 36-33-ra nyertek.

Nem akármilyen drámát láthatott a kölni csarnokba kilátogató 19 ezer néző és a tévé előtt ülő milliók. A német-francia elődöntő végig hihetetlenül izgalmas csatát hozott, melyben az első félidőt a franciák nyerték 12-11-re.

A rendes játékidő 21-21 lett, így következett a hosszabbítás, melynek a végén a franciák vezettek, de a németek pár másodperccel a sípszó előtt egyenlítettek.

A második ráadás hajrájában a francia gárda emberelőnyben támadott, a kapus helyett is mezőnyjátékost küldött pályára, de heten sem találtak be a meccs legjobbjának választott Henning Fritz kapujába. A kapus a befejező másodpercekben két lövést is hárított.

A Dánia-Lengyelország elődöntő is hasonló izgalmakat hozott. A rendes játékidőben nem jutottak döntésre a csapatok, mi több, az első hosszabbításban sem (29-29).

A második hosszabbítás viszont a lengyeleknek sikerült jobban, akik 36-33-ra nyertek, így ők lesznek a németek ellenfelei a döntőben.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×