eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Tarolt a Slagelse a Fradi ellen

Mindkét magyar együttes kikapott a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseinek harmadik fordulójában. Az FTC-nek esélye sem volt a sikerre, és otthon 34-26-ra veszített a dán Slagelsével szemben, míg a Győr hatalmas csatalmas csatában 31-29-re maradt alul az orosz Lada Togliatti vendégeként.

Miután az osztrák Hypo Niederösterreich eddig mind a három mérkőzését megnyerte, egyértelművé vált, hogy a csoport másik továbbjutó helyéért éppen a Ferencváros és a dán Slagelse küzd meg.

Eredményesen kezdett az FTC, a gyors támadásokat sikerült góllal befejezni (5-3), de a több világklasszissal felálló skandináv együttes emberhátrányai alatt jobban összpontosított, és fordított.

Ezután felváltva vezettek a csapatok, majd a szünetre Petrovic vezérletével lépéselőnybe került a Slagelse (13-15).

A második félidő rosszul indult, a jól védekező dán együttes a ziccereket pedig belőtte (13-18). Leganger - szokásához híven - remekelt a kapuban (9 és fél percen át nem kapott gólt). Ezt a szakaszt 5-0-ra nyerte a Slagelse, amely végül nyolc találattal tudott győzni.A Győr öt góllal is vezetett

A Togliattit alaposan meglepte a Győr bátor játéka. A magyar bajnok az első negyedórában biztosan őrizte kis előnyét, majd Herr Orsolya kapus bravúrjainak köszönhetően a 17. percben már 12-7-re vezetett.

Görbicz Anita kiállítása alatt valamelyeset csökkent a különbség, majd a lendületét megőrző Lada egyenlített (14-14). Róth Kálmán vezetőedző időt kért, és a szünetig hátralévő időben sikerült visszavenni a vezetést.

A második félidő elején gyorsan fordított a bírók által is segített orosz csapat, de elhúzni nem tudott. A folytatásban együtt haladtak a csapatok, azonban a Győr nem tudta visszavenni a lélektanilag fontos vezetést. Az egyenlítés viszont gyakran összejött.

Az utolsó öt percben a hazaiak alig hibáztak, míg a győriek háromszor is eladták a labdát, így a Togliatti nyerte meg a csoportrangadót.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×