eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Szenzációs hajrával győzött a magyar válogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott első csoportmeccsén 30-29-re győzött Dánia ellen a németországi világbajnokságon. A rendkívül fordulatos meccsen Skaliczki László szövetségi kapitány együttese remekül hajrázott, az utolsó percekben négygólos hátrányból fordított - elsősorban Puljezevics kapusnak köszönhetően.

Mindkét csapat jól kezdett, ám az első öt perc után kissé ideges lett a magyar válogatott. Három eladott labdát kegyetlenül megbüntetett a dán csapat (3-7).

Skaliczki László szövetségi kapitány azonnal időt kért, ami jót tett a gárdának, hiszen feljött egy gólra (6-7).

Az első két emberelőnyt a magyar csapat kapta, de nem tudott élni a lehetőséggel, így maradt a minimális különbség.

A cserepadról beszállva Mocsai Tamás adta a legnagyobb lökést az együttesnek, és három góljának köszönhetően egyenlített, majd Iváncsik Gergő átlövésével a vezetést is megszerezte a félidő vége előtt (13-11). Deja vu

A második játékrész eleje kísértetiesen hasonlított az elsőre: görcsös magyar támadásokat dán leindítások és gólok követtek, így ismét az északiaknál volt az előny (13-15).

Ahogyan ez első játékrészben, most is felállt a magyar csapat, ám Katzirz Dávid kiállítása után ismét előnybe kerültek a dánok (16-19). Ettől lendületbe is kerültek a több ezer saját szurkoló miatt szinte hazai környezetben szereplő északiak és nagyszerű figurákkal négygólos előnyre tettek szert (19-23).

A hajrában óriási akarással és az Iváncsik-testvérek remeklésével sikerült az egyenlítés (28-28), majd másfél perccel a vége előtt Nagy László betörése után hetes következhetett: Iváncsik Gergő nem hibázott (28-29).

Az ellentámadásból hasonló helyzet után a dánok lőhettek büntetőt: Puljezevic hárított, a magyar támadásból Nagy László ugyan eladta a labdát, de a magyar útlevéllel alig két hete rendelkező Puljezevic megfogta a ziccert és ezzel eldöntötte a találkozó sorsát (30-28).

A magyar csapat vasárnap este negyed kilenckor a norvég együttes ellen lép pályára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×