eur:
393.23
usd:
354.13
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Kifakadt a szupersztár: "nem vagyok kém!"

Az elmúlt hetekben a támadások középpontjába került Andrij Sevcsenko, a Chelsea csatára. Az ukrán világsztár kétségtelenül nincs jó formában mióta nyáron Milánóból Londonba igazolt, ám lassan már a klub összes gondjáért ő lesz a felelős. A játékos eddig csendben tűrt, ám most megszólalt.

Húsz bajnoki mérkőzésen összesen három gólt szerzett Andrij Sevcsenko, a Chelsea nyáron 30,8 millió fontért (11,8 milliárd forintért) igazolt ukrán csatára. A legkevesebb, amit eddig mondtak róla, az az, hogy pénzkidobás volt a megvétele, de hallatszottak már olyan vélemények is, melyek a bajnoki címvédő összes problémájáért a játékost okolták.

Andrij Sevcsenkót alighanem a szakmán túli pletykák és vádak zavarják jobban. Ezek egyike, hogy az ukrán az orosz tulajdonos, Roman Abramovics védelme alatt áll. A támadásokat látva nem lenne meglepő, ha a csatár visszavágyna az olasz élvonal általa oly jól ismert légkörébe (átigazolása előtt hosszú évekig a Milán labdarúgója volt). Õ azonban a nehezebb megoldást választja.

"Négy évre szóló szerződést kötöttem. Most itt vagyok és itt is maradok. Tovább dolgozom azon, hogy minél jobban beilleszkedjek a csapatba. Minden oldalról támadnak, de én folytatom. Összeszorítom a fogam, nem vagyok olyan típus, aki könnyen feladja. Csak szeretnék a belharcokból kimaradni" - fogalmazott Sevcsenko.

Azt természetesen az ukrán sem tagadja, hogy leigazolása mögött elsősorban a vele baráti kapcsolatban álló Roman Abramovics áll, bár a lépésre José Mourinho menedzser is rábólintott. Andrij Sevcsenkót különösen az a pletyka bántja, mely szerint kivételezést szeretne, valamint hogy a tulajdonos "szemeként és füleként" viselkedne az öltözőben.

"Ezek a pletykák hazugságok. Rengeteg olyan dolgot mondtak már, ami nem igaz. Rengeteg fájdalmat okoztak nekem és a családomnak. Futballista vagyok, nem politikus. A játék a dolgom, ez minden. Ezt csinálom kilenc éves korom óta. Az emberek átlépik a határokat velem kapcsolatban. Ez ló...ar!" - fakadt ki Andrij Sevcsenko.A brit lapokban az is megjelent, hogy a csatár állítólag szorgalmazta volna előző edzője, a Milánnál dolgozó Carlo Ancelotti szerződtetését az egyre bizonytalanabb helyzetű José Mourinho helyére. Andrij Sevcsenko állítja, hogy nem beszél csapattársainál többet Roman Abramoviccsal.

"Néha látom Abramovicsot az öltözőben és alkalmanként edzésen. Lehet, hogy váltunk pár szót, de ez természetes, hiszen mindketten beszélünk oroszul. Talán nem kellene oroszul beszélnem, mert ez téves gondolatokat ébreszthet másokban" - mondta Sevcsenko.

A játékos készen áll arra, hogy pályára lépjen a Liverpool elleni szombati bajnokin, amikor a Chelsea megpróbálhat lefaragni a Manchester Uniteddal szembeni hatpontos hátrányából.

Nagy kérdés, hogy játszik-e, hiszen az elmúlt hetekben többször is a kisapdon ült. Állítja, elfogadja José Mourinho döntését. "Ha úgy érzi, nem vagyok még kész, akkor keményebben kell dolgoznom. Nem számít, hogy én mit gondolok" - mondta Andrij Sevcsenko.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×