eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Hetvenhét éve nem kapott otthon ekkora verést a Liverpool

Hetvenhét éve nem szenvedett olyan súlyos vereséget a Liverpool az Anfield Roadon, mint kedden este. Rafa Benítez csapata négy nap alatt kétszer is kikapott saját pályáján az Arsenaltól - holott tavaly március óta egyetlen vereséget sem szenvedett az Anfield Roadon. A mérkőzés hőse, a brazil Júlio Baptista egymaga négy gólt szerzett - pedig kihagyott egy büntetőt. Az Arsenal 6-3-ra nyert.

Amióta csak lefújták a mérkőzést, Rafa Benítez, a Liverpool menedzsere magyarázkodik. Többször, több fórumon elnézést kért a szurkolóktól, elmondta, hogy nem szabad bűnösöket keresni, mert a csapat együtt nyer, de együtt is veszít, s máris új célokat tűzött ki: immár minden erővel a bajnoki sorozatra és a Bajnokok Ligájára koncentrál csapata.

A Pool négy nap alatt kétszer is elbukott az Arsenal ellen. Előbb az FA-kupában, majd erősen tartalékos összeállításban, a Ligakupában szenvedett vereséget.

Előbbi volt a fontosabb mérkőzés, utóbbi hozta a nagyobb szégyent. Ilyen súlyos vereséget, hazai pályán, 1930. április 19., a Sunderland elleni 0:6 óta nem szenvedett a Liverpool FC. A BBC statisztikája szerint a mostani 3-6 a klub történetének harmadik legsúlyosabb veresége, a kapott gólok számát tekintve.

A meccs hőse az így a Tottenham elleni elődöntőbe jutott Arsenal brazil támadó középpályása, a Real Madridtól érkezett Júlio Baptista volt, aki bár elrontott egy tizenegyest, európai profi pályafutása során először, négy gólig jutott.

A Sao Paulo FC-ben hajdanán Kaka oldalán játszó, Bestiának becézett játékos meglehetősen balszerencsés félévet tudhat maga mögött, súlyos sérülése miatt ez volt mindössze a negyedik mérkőzése, amelyen a kezdő csapatban kapott helyet. Négy góllal hálálta meg.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×