eur:
389.26
usd:
362.5
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ez lenne minden idők legjobb Barcelonája?

A 107 éves CF Barcelona minden kétséget kizáróan Katalónia legnépszerűbb klubja. Nem meglepő, hogy az ottani sportnapilap, az El Mundo Deportivo saját centenáriumának ünneplését összekötötte a Barça sztárjainak citálásával. Játékra hívta fel olvasóit: válasszák meg a gránátvörös-kék klub történetének legjobb tizenegyét.

Több mint százezer szavazat érkezett a felhívásra - alkalmasint nagy meglepetés, hogy a legtöbb voksot Carles Puyol, a mostani gárda csapatkapitánya kapta.

A katalán védőt 87.750 szavazó jelölte a maga csapatába. Nem sokkal maradt el mögötte a legjobb légiós, az első BL-győzelmet hozó gól szerzője, a holland Ronald Koeman, aki 79.216 szavazatot kapott. Harmadik Ronaldinho Gaúcho 78.290 vokssal.

A névsorból következtethetően többségükben fiatal szavazók, tekintettel a Barcelona hagyományosan támadó szellemű játékára, három védőt, négy középpályást, és három csatárt jelöltek a tizenegyükbe.

A kapusok közül a legtöbb szavazatot Andoni Zubizarreta, a kilencvenes évek Dream Teamjének hálóőre kapta, megelőzve a nem kevésbé legendás Ramalletset, valamint Victor Valdést és Urrutit.

A védősorba Puyol és Koeman mellé még Sergi Barjuan fért be. A középpályássor tagjai: Guardiola, Maradona, Deco és Michael Laudrup.

Alkalmasint e négyesből más városban "Pep" Guardiola kapná a legkevesebb szavazatot, Barcelonában azonban ő a legnépszerűbb! 61.917 szavazatot kapott, több mint ötezerrel többet, mint Diego Maradona.

A csatárok: Johan Cruyff - a csapat korelnöke -, valamint két brazil, Romário és Ronaldinho.

Jó kis szavazás - kár, hogy csak tizenegyen férnek itt is egy csapatba. Mert ha kétszer annyian kerülhetnének be, jutna hely, például, Ramalletsnek, Alesancónak, Miguelinek, Sztoicskovnak, Alcántarának, és az ötvenes évek legendái közül Evaristónak, Martíneznek, Suáreznek, Kocsisnak vagy Czibornak - és mindenekelőtt Kubala Lászlónak, aki nélkül nem lehet teljes a Barcelona történelme.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×