eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"A csapat az én gólomért dolgozik"

Szenzációs formában van az Internazionale labdarúgó-csapata. A milánói gárda 7 pont előnnyel vezeti 15 forduló után hazája bajnokságát, és a kezdeti botlás után biztosan jutott tovább a Bajnokok Ligája csoportköréből. Az együttes sikereinek egyik titka, az angol bajnok Chelsea csapatától igazolt Hernan Crespo. Az argentin játékos az olasz la Gazettának adott interjút saját és csapata meggyőző teljesítményéről.

Önt sokan bírálják, hogy a meccseken úgy játszik, mintha néző lenne...

Ha egy csatárnak mondják ezt, az nem feltétlenül jelent rosszat. Emlékszem, tavaly Joe Cole azt mondta, hogy ha egy labda pontosan megy előre Crespónak, az már fél gól... Nekem az a feladatom, hogy mindig a megfelelő helyen legyek a megfelelő időben, ott ahol éppen gólt lehet szerezni. Erre törekszem mindig, és ha közben nem is veszélyeztetek folyamatosan az sem baj, csak legyen meg a gólom.

Ez a tulajdonság egy veleszületett dolog vagy más is kell hozzá?

Egyfelől veleszületett dolog, másfelől gyakorlás és tapasztalat kérdése, hogy amikor helyzetbe kerülök azt be tudjam lőni. Szerencsére most már ott tartok, hogy a használható labdák nagy részét gólra váltom. Ez így volt a Reggina, a Sporting, a Siena és most az Empoli ellen is. Tudom, hogy ez nem mindig lesz így, de ameddig kitart a szerencse sorozatom örülök neki.

Könnyű ebben a mostani Interben játszani?

Minden játékosnak az a vágya, hogy ebben az Interben játsszon! Mára már kialakult, hogy a csapat az én gólomért dolgozik, míg én pedig a csapatért gürizek. De azt mondom, inkább legyen rossz az én játékom csak az Inter játsszon jól és nyerjen.

Egy csatár hogyan tud a csapatért játszani?

Ezt az csak az tudja, aki kijön a stadionba és megnéz. Ezt a tévé előtt ülve nem lehet megérteni. Rengeteget mozgok labda nélkül, segítve ezzel a társaimat, ami nem olyan látványos de legalább olyan hasznos dolog. Ibrahimovic például másféle támadó. Fantasztikus dolgokat csinál, elég csak a Parmának lőtt góljára gondolni, de vessük össze: ő hányszor lő kapura és mennyiszer teszem ezt én.

Hogyha így lövi tovább a gólokat akkor megint keresni fogja a Milan...

Ez nem az én stílusom.Mindig azt mondja hogy a gólok száma nem számít. Mégis a hétvégén a 196. gólját lőtte Európában (ebből 126-ot a Serie-A-ban). Azért vallja be, ez is fontos.

Szeretem az olasz focit, de nem a statisztikák miatt. Amúgy is, ha gólt lövök minden szép, ha nem akkor pedig jönnek a kritikák.

Az Inter is olyan mint Ön, amikor kell lecsap és visz mindent. Karácsonyig vinni fog az Inter mindent?

Megpróbáljuk, de most az első a Messina elleni meccs. Hogyha nyerünk, akkor tovább növelhetjük az előnyünket a második és a harmadik előtt. De nem is kell másokkal foglalkozni, csak mi menjünk előre a saját utunkon.

Azért ez az előny biztonságot adhat a csapatnak...

Tudjuk hogy erősek vagyunk hiszen egy fantasztikus keretünk van. Mi lőttük a legtöbb gólt a bajnokságban és a legkevesebbet kapók közt is az elsők között vagyunk. Tudja hogyan hívják ezt a dolgot?

Hogyan?

Ez az igazi egyensúly. Az volt mindig a célkitűzés hogy minél több gólt lőjünk, de most már olyannyira feljavultunk hátul is hogy szinte alig tudják az ellenfelek bevenni a kapunkat. Van olyan meccs, amikor a kapura lövésig sem jutnak el! Az utolsó hat meccsen két gólt kaptunk csak, és a hétvégén Empoliban Vannucchinak egy gyönyörű szólót kellett bemutatnia, hogy lövéshez jusson.

Mi volt a kulcs? A megnyert derbi?

A Milan elleni meccs kétségtelenül nagy lökést adott. De sokat segített a két BL vereség is, hiszen ez volt az, ami igazán csapattá kovácsolt minket.

Érdemes mind a két fronton a győzelemre törni?

A Bajnokok Ligája egy különleges dolog. Ott minden meccs arról szól, hogy álmodozhatsz-e tovább vagy pedig vége és irány haza. Haladunk szépen előre, még csak december van. Hogyha februárban is hasonló formában leszünk, akkor lesz miről beszélni, most ez még korai.

Ez most visszafogott vagy realista megnyilvánulás volt?

Tavaly megtanultam, amikor 15 pontos előnnyel vezettünk a Chelsea-vel. Minden fronton még a FA Kupában is meneteltünk. Aztán jött a Barcelona, kiejtett minket Európából, végül a bajnokságban is csak ki-ki meccsen dőlt el minden a Manchester ellen. Lehet álmodozni, de közben a földön kell maradni... Főleg itt az Internél, hiszen a szurkolóknak az elmúlt években a csalódásból jutott a legtöbb...

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×