eur:
389.36
usd:
363.73
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Tárt karokkal várnám vissza"

Az európai óriáscsapatok közül a Milan szereplése az idei évad legnagyobb meglepetése. Az olasz klub a bajnokságban 15 mérkőzésen 13 pontot szerzett és ezzel a 15. helyen áll, nagyon közel a kiesőzónához. A jelenleg legtöbb aktív világbajnokot foglalkoztató klub szereplése még akkor is döbbenetes, ha tudjuk: a piros-feketék a nyári bundabotrány után 8 pontos hátránnyal és a szezononként 15-20 gólt rúgó Sevcsenko nélkül kezdték a szezont. Nem véletlen, hogy a Milan elnöke, Silvio Berlusconi azonnal a Chelsea-hez távozott Aranylabdás csatárral kezdte nyilatkozatát.

"Ha rajtam múlna, most azonnal visszahoznám Sevcsenkót. De nem szabad elfelejteni, hogy ő volt az, aki el akart menni Milanóból, és még én sem tudtam visszatartani. Természetesen tárt karokkal várnám vissza. Az igazság azonban az, hogy nehéz lenne ezt véghezvinni, ugyanis nem hinném, hogy a Chelsea elengedné őt. Várunk, aztán majd meglátjuk" - nyilatkozta Silvio Berlusconi.

A Milan jelenlegi formájáról Silvio Berlusconi azt mondta, hogy megérti Carlo Ancelotti helyzetét. Arról beszélt, csalódott, mert nem szeret veszíteni és az utóbbi időben sokszor kellett vesztesnek látnia csapatát. Berlusconi a csapat Bajnokok Ligája szereplésével összefüggésben azt mondta, hogy jelenleg nem túl hatékony a csapat játéka, és nem hozzák ki a maximumot a helyzetekből.

"Az egész a nyáron velünk szemben elkövetett igazságtalanságokra vezethető vissza, ez rányomta a bélyegét az egész szezonunkra" - mondta a volt miniszterelnök, aki hozzátette: "ráadásul kilenc játékosunk sérült, a hátvédsorunk a leginkább foghíjas, ahol Cafu és Seringho kulcsfontosságú szerepet töltött be a múltban" - fogalmazott Silvio Berlusconi.A közelgő Bajnokok Ligája sorsolásról a milánói sztárklub elnöke azt mondta, hogy a Milan rendre a nagycsapatok ellen teljesít a legjobban, ezért azt szeretné, ha azonnal a Barcelonával vagy a Real Madriddal kerülne szembe együttese.

"Nem félünk, mivel mi vagyunk a Milan, Európa legjobb csapata, ha az elmúlt években elért eredményeket nézzük. Scudetto? Azt hiszem ez az Inter éve, mivel ők a legerősebbek a bajnokságban. Szeretném hangsúlyozni, mindenféle irónia nélkül, hogy örülök Massimo Moratti sikerének, igazán kiérdemelte már ezt"


Dida féltérden

Silvio Berlusconi az átigazolásokról azt mondta, hogy jelenleg nem lát a piacon olyan játékost, aki tényleg erősítést jelentene. Mint mondta Dida a világ legjobb kapusa, "aki most sérült, de vissza fog térni és aláírja az új szerződését is."

A Milan elnöke biztosította a szurkolókat arról is, hogy az Ancelotti-korszak még nem ért véget: "Carlo Ancelotti érinthetetlen. Egyszer sem vettük fel a kapcsolatot más edzőkkel, ugyanis teljes a bizalom a mi Carlettónk iránt. Nem lehet állandóan győzni. Ez egy átmeneti szezon, ami minden csapattal előfordulhat, különféle okok miatt".

"A bundabotrány megnehezítette az életünket, aztán a sérülésekkel is balszerencsénk volt. A téli szünet jól fog jönni, aztán jövőre újra a nagy Milan leszünk. Egy gyengébb év nem teheti tönkre azt, amit elértünk Olaszországban és Európában, úgyhogy ezt fogjuk motivációnak használni, hogy erősebbek legyünk, mint valaha" - fejezte be nyilatkozatát Silvio Berlusconi.A mindig jól értesült olasz sajtó a Milant kapcsolatba hozta a River Plate kapusával, Juan Pablo Carrizoval. A 22 éves hálóőr akár már januárban Olaszországba kerülhet, mint a sérült Nelson Dida helyettese. A hírek szerint 5 millió font elég lehet az üzlet megkötéséhez.

A Milan alelnöke, Adriano Galliani ezzel egyidőben nyilvánosságra hozta, hogy a klub még mindig nem tudott megegyezni Didával a szerződéshosszabbítás ügyében.

A brazil hálóőr kontraktusa a Milannal 2007 júniusában lejár, a klub tehát a lehető leghamarabb szeretne pontot tenni az ügy végére, hogy szükség esetén még időben tudjon intézkedni Dida pótlásáról.

Galliani azt mondta, hogy már találkozott a kapussal, aki engedett is a követeléseiből, de még így is elég nagy különbség van az ő elképzelései, és a Milan ajánlata között. A pletykák szerint Dida 3,2 millió fontot szeretne évente szolgálataiért, a vörös-fekete klub viszont nem akar 2,7 millió font fölé menni.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×