eur:
394.06
usd:
363.76
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Ronaldinho elhúzta a brémaiak nótáját

A Barcelona az első húsz percben szerzett két góllal a vártnál talán könnyebben verte meg a Werder Brement a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének záró fordulójában, a kedd szuperrangadóján. A már korábban továbbjutott csapatok mellé a katalánokon kívül az olasz AS Roma került. A négy csoportból az a nyolc gárda lépett a legjobb 16 közé, amelynek a sorsoláskor a legnagyobb esélyt adták.

A zseni egyik jellemzője, hogy akkor játszik igazán jól, amikor a legnagyobb szükség van rá. Ronaldinho sok bírálatot kapott az elmúlt fél évben, most azonban két villanása két gólt hozott a Barcának. Az elsőt szabadrúgásból ő maga lőtte, a másodiknál pazar keresztlabdáját Giuly szenzációsan átvette, majd a középre lőtt labdát Gudjohnsen középről könnyedén lőtte a brémaiak kapujába.

Valójában abban a pillanatban el is dőlt a továbbjutás, bár a Werder a második félidő elején kialakított néhány helyzetet, a katalánok győzelmét a legcsekélyebb veszély sem fenyegette.
A csoport másik találkozóján a Chelsea mindkét félidőben egy-egy gólt szerezve, Sevcsenko és Wright-Phillips találatával simán legyőzte a Levszkit.

A B csoportban a 100. BL-mérkőzésén szereplő Oliver Kahn együttese, a Bayern München Roy Makaay góljával közel félórán át vezetett az erősen tartalékos Inter ellen, mígnem Vieira az utolsó másodpercekben kiegyenlített. A bajor gárda így is csoportelső lett. Lisszabonban meglepetés született: a Szpartak nyert a csalódott Sporting ellen, így is az orosz legénység került az UEFA-kupa mezőnyébe.

A C csoportban a két már továbbjutott gárda ellazsálta utolsó csoportmérkőzését. A Liverpool ismét három gólt kapott abban a stadionban, amelyben megnyerte 2005-ben a BL döntőjét: ellenben ezúttal az örökifjú Robbie Fowler révén csak kettőt szerzett. A PSV simán kikapott a Bordeaux-tól, a franciák közül Dalmat szépségdíjas gólt emelt. Fehér Csaba nem lépett pályára a holland csapatban.

A D csoportban az AS Roma Francesco Totti nélkül is legyőzte a nagyon tartalékos Valenciát, a találkozó egyetlen gólját Panucci szerezte. Görögországban az Olympiakosz és a Sahtar megosztozott a pontokon, így az ukránok maradtak a nemzetközi porondon, átkerülve az UEFA-kupa 32-es mezőnyébe.

Címlapról ajánljuk
Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban
videók

Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban

Hosszú csendjében tavaly egyetlen mérvadó interjút adott, amelyben fogadalmat tett olimpiai aranyérmeinek számára Milák Kristóf, és bár 200 méteren Párizsban nem járt sikerrel, ott van még a 100 méter, valamint a Los Angeles-i nyári játékok is, ahol még mindig bőven 30 év alatt lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×