eur:
393.65
usd:
369.32
bux:
65754.11
2024. április 23. kedd Béla

Tőzsérék legyőzték a vereségével is csoportelső Milant

Ahelyett, hogy a legtöbb helyen tisztázódott volna a helyzet a Bajnokok Ligája négy csoportjában, inkább összekuszálódtak a szálak. A már korábban továbbjutott Lyon és Real Madrid mellé csak a Manchester Unitedet legyőző Celtic és az AC Milan csatlakozott. Az olaszoknak hihetetlen szerencséjük volt: a csoport másik mérkőzésének alakulása miatt úgy léptek elő csoportgyőztessé, hogy közben kikaptak Tőzsér Dániel csapatától.

Az E csoport rangadójának első félidejében a Real Madrid mintha igazolni akarta volna edzője, Fabio Capello szavait: a "fehérek" nem játszottak, hanem játszogattak, miközben a Lyon szerzett két gólt. Megmondta Capello, hogy nekik nem nagyon fontos ez a mérkőzés.

Alkalmasint már ekkor eldőlt a csoportelsőség: a Realnak öt gólt kellett volna szereznie... Végül (még az első félidőben) Diarra révén, majd a hajrában Van Nistelrooy góljával kiegyenlített - de többre nem futotta. Még úgy sem, hogy a holland középcsatár, egy vitatható játékvezetői ítélet után, a 88. percben büntetőt lőhetett. A sértett lövését azonban Coupet kivédte.

A csoport másik találkozóján két román, Cernat és Dica szerzett gólt. Mégis döntetlenre végződött a Steaua és a Dinamo Kijev találkozója, ugyanis előbbi az ukránok légiósa. A döntetlennel eldőlt, hogy a Steaua az UEFA-kupában folytatja tavasszal, a Dinamo Kijev kiesett.

Kiegyensúlyozott mérkőzést vívott a Celtic és a Manchester United Glasgow-ban. A találkozót a japán Nakamura döntötte el: pazar szabadrúgással vette be Van der Sar kapuját. A 90. percben a manchesteri Saha büntetőt hibázott.

A győzelemmel a Celtic továbbjutott, a Manchester Unitednek ellenben nem szabad kikapnia az utolsó fordulóban az Old Traffordon a Benficától. Tavaly ősszel, igaz Lisszabonban, a portugálok ejtették ki Sir Alex Ferguson csapatát. A másik találkozón a Benfica - sorozatban másodszor lőve három gólt - simán nyert a Köbenhavn ellen, s ezzel életben tartotta (halovány) továbbjutási reményeit.

A G csoportban a Porto győzött Moszkvában, a CSZKA ellen. Az eredmény csak azok számára meglepetés, akik nem látták a találkozót: Lucho González vezérletével a portóiak jobban futballoztak.

A másik találkozón a Hamburg meglepte az Arsenalt, Van der Vaart gyönyörű góljával a vendégek vezettek. Az Arsenal Robin van Persie góljával egyenlített, majd támadásban maradt. A hajrában kiderült, miért kap ki mostanában gyakran a HSV: kapushibából kapta a második gólt, majd középső védői helyezkedési hibájából a harmadikat. Az Arsenal számára az utolsó játéknapon elég a döntetlen is Portóban. De akár még a vereség is belefér, ha a CSZKA nem tud nyerni Hamburgban.

A H csoportban a Lille és az Anderlecht 2-2-es döntetlent játszott, s ez azt jelenti, hogy a pocsék formát mutató AC Milan nemcsak hogy veresége ellenére továbbjutott, de a csoportgyőzelmet is megszerezte. A mezőny egyik legjobbja az AEK olasz kapusa, Sorrentino volt, akit a hírek szerint a nyáron a Milan szívesen leszerződtetne. Az Anderlechtben Juhász Roland húsz másodpercet játszott, az AEK-ban Tőzsér Dániel 66 percet töltött a pályán

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Nagyon lassan gyógyulnak a költségvetés fájdalmas sebei

Nagyon lassan gyógyulnak a költségvetés fájdalmas sebei

Az év első három hónapjában az áfabevételek még mindig gyengén muzsikálnak, a kamatkiadások mindenre rátelepednek, a közösségi közlekedésre most kirívóan többet költ az állam, viszont a rezsivédelmi kiadások visszafogottabbak. Ezt lehet kiolvasni az államháztartás idei első negyedéves részletes folyamataiból, ami tulajdonképpen nem hozott nagy meglepetéseket, hiszen a magyar gazdaság tavalyi recesszióból történő kilábalása is lényegesen lassabb, mint korábban várták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×