eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. augusztus 31. szombat Bella, Erika
Balla Eszter, a 6SZÍN társulat színésze (j), miután átvette a Kaszás Attila-díjat a Szegedi Nemzeti Színházban 2024. augusztus 30-án. Mellette a díj másik két jelöltje, Ecsedi Erzsébet (b) és Tóth Ildikó.
Nyitókép: Lehoczky Péter

Megvan a Kaszás Attila-díj nyertese

A Kaszás Attila-díj a magyar nyelven játszó színművészek szakmai és emberi elismerése. Idén harminchárom társulat jelölte egy-egy tagját a díjra, majd a jelöltek maguk közül választották ki titkos szavazáson azt a három színművészt, aki továbbjutott a közönségszavazásra. Először fordult elő, hogy a díjra jelölt három színművész mindegyike nő volt, és első alakommal nyerte el az elismerést női művész.

Augusztus 23. éjfélig adhatta le szavazatait a közönség a Kaszás Attila-díj utolsó fordulójában a versenyben lévő három színművész valamelyikére, Balla Eszterre, Ecsedi Erzsébetre és Tóth Ildikóra. A végeredményt augusztus 30-án, az Országos Színházi Évadnyitó esti gáláján ismertették a Szegedi Nemzeti Színházban. A díjátadó ünnepség a teátrum igazgatója, Barnák László rendezésében valósult meg.

A díjat idén Balla Eszter vehette át.

A Hegyvidéki Önkormányzat és a Mozaik Művészegyesület által 2008-ban alapított díj a szakmai elismerésen túl Kaszás Attila színművész szellemi hagyatékának ápolását is szolgálja, hiszen a fiatalon elhunyt színész mindig komoly szerepet vállalt társulatai közösséggé formálásában – írja a fidelio.

A színművészt a Kaszás Attila-díjra a 6SZÍN jelölte, ahol a 2023-ban, Lengyel Andor rendezésében bemutatott A hosszú élet titka című előadásban szerepel. Számos filmszerepben is látható volt, többek közt a Moszkva tér című alkotásban, a Szezonban, a Kölcsönlakásban és a Kontrollban, legutóbbi filmes munkája Pacskovszky József idén bemutatott, Majdnem menyasszony című alkotásába volt. Három gyermek édesanyja, férje Garas Dániel operatőr.

Címlapról ajánljuk
Új menekültügyi és biztonsági intézkedéseket fogadott el a német kormány

Új menekültügyi és biztonsági intézkedéseket fogadott el a német kormány

A múlt heti, egész Németországot megrázó, egy illegális menekült által elkövetett terrortámadás után a biztonság megszilárdítása érdekében semmi nem maradhat úgy, ahogy eddig volt. Ezt jelzi, hogy rendkívüli egyeztetésre került sor a szociáldemokrata kancellár és a konzervatív ellenzék vezetője között, továbbá rendszeressé teszik a kormány és a tartományok közötti, az illegális bevándorlás megfékezését célzó konzultációkat. A hárompárti koalíciós kormány pedig rendkívüli ülésén intézkedéscsomagot fogadott el mindennek alátámasztására.

Megvan, milyen referenciához köthetik a magyar minimálbért

Hároméves megállapodás körvonalazódhat a minimálbérről és a bérminimunról a munkavállalók és a munkaadók között. Utóbbiak nyitottak arra, hogy a bérminimum európai sajátosságot jelentő magyar feltételei valamilyen formában megmaradjanak. A kormány szeptember 18-án száll be az egyeztetésbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
A Molban volt nagy sztori pénteken

A Molban volt nagy sztori pénteken

Kis sávban mozognak pénteken a vezető részvényindexek, az európai és az amerikai részvénypiacok is csak minimális mértékben mozdultak el. A magyar tőzsdén a Molban volt a legnagyobb sztori, több mint 5 százalékot esett az árfolyam, miután kiderült, hogy Ukrajna akár már 2025-ben leállíthatja az olajszállítást a Barátság kőolajvezetéken, a hír cáfolata után azonban visszahúzták az olajcég részvényárfolyamát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×