eur:
395.34
usd:
366.36
bux:
65453.91
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay.com

Pénzt kapnak a színházak, levegőhöz juthat az Átrium is

Napokon belül megkezdődik a megítélt kormányzati támogatások kifizetése a minősítéssel nem rendelkező előadóművészeti szervezetek, köztük a fővárosi és vidéki színházak számára.

Rendelkezésre állnak a források a minősítéssel nem rendelkező színházak, zeneművészeti és táncművészeti szervezetek számára 2022. évi szakmai programjuk megvalósítására és működésük támogatására - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

A pályázati döntési listák május óta nyilvánosan elérhetőek az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) honlapján, a támogatások kifizetése ezen a héten lesz.

A tárca kommünikéje hangsúlyozza: a magát függetlennek nevező, rendszeres állami támogatásban részesülő Átrium Színház is hozzájut a korábban megítélt kormányzati támogatáshoz. Mint írták, az általuk benyújtott pályázatot elbíráló kuratórium tagjait - ahogy az elmúlt három évben -, idén is a budapesti színházak közös működtetéséről szóló megállapodás értelmében Budapest főpolgármestere jelölte ki.

"A minisztérium a jövőben is biztosítani kívánja a minősítéssel nem rendelkező előadóművészeti szervezetek számára az állami forrásokhoz való hozzáférés lehetőségét" - szögezi le a közlemény.

Mint ismert, az Átrium néhány hete jelentette be, hogy kifogytak a pénzből és még nem volt ismert számukra, miként bírálják el a pályázatukat és mikor lesz eredményhirdetés. A főváros akkor a teátrum segtíségére sietett több tízmilliárd forinttal, illetve gyűjtés is indult az Átrium megsegítésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×