INFORÁDIÓ
2022. augusztus 17. szerda
Jácint

színház

támogatás

kifizetés

tim

Pénzt kapnak a színházak, levegőhöz juthat az Átrium is

Pénzt kapnak a színházak, levegőhöz juthat az Átrium is

Infostart / MTI

Napokon belül megkezdődik a megítélt kormányzati támogatások kifizetése a minősítéssel nem rendelkező előadóművészeti szervezetek, köztük a fővárosi és vidéki színházak számára.

Rendelkezésre állnak a források a minősítéssel nem rendelkező színházak, zeneművészeti és táncművészeti szervezetek számára 2022. évi szakmai programjuk megvalósítására és működésük támogatására - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

A pályázati döntési listák május óta nyilvánosan elérhetőek az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) honlapján, a támogatások kifizetése ezen a héten lesz.

A tárca kommünikéje hangsúlyozza: a magát függetlennek nevező, rendszeres állami támogatásban részesülő Átrium Színház is hozzájut a korábban megítélt kormányzati támogatáshoz. Mint írták, az általuk benyújtott pályázatot elbíráló kuratórium tagjait - ahogy az elmúlt három évben -, idén is a budapesti színházak közös működtetéséről szóló megállapodás értelmében Budapest főpolgármestere jelölte ki.

"A minisztérium a jövőben is biztosítani kívánja a minősítéssel nem rendelkező előadóművészeti szervezetek számára az állami forrásokhoz való hozzáférés lehetőségét" - szögezi le a közlemény.

Mint ismert, az Átrium néhány hete jelentette be, hogy kifogytak a pénzből és még nem volt ismert számukra, miként bírálják el a pályázatukat és mikor lesz eredményhirdetés. A főváros akkor a teátrum segtíségére sietett több tízmilliárd forinttal, illetve gyűjtés is indult az Átrium megsegítésére.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018