eur:
395.79
usd:
372.71
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Laár András humorista, költő, zeneszerző, színész, a L’art pour l’art Társulat és a KFT együttes alapító és jelenlegi tagja a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított Karinthy-gyűrűvel az ujján az MTVA székházában 2021. december 8-án. A szórakoztató műsorokban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért járó elismerést 1975 óta a humor legméltóbb képviselői kapják. Harmadik alkalommal díjazta a közmédia azon kiválóságokat, akik példaértékű munkájukkal, tevékenységükkel sokat tettek a közösségükért.
Nyitókép: MTI/Cseke Csilla

Laár András kapta a Karinthy-gyűrűt

Miklósa Erika és Hajdú B. István is díjat vehetett át.

Harmadik alkalommal adták át a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított díjakat szerdán azoknak, akik példaértékű munkájukkal, tevékenységükkel sokat tettek a közösségükért.

Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében arról beszélt, minden évben megünneplik azokat az alkotókat, művészeket, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a közmédia teljesíteni tudja az alaptörvényben lefektetett érdekekhez, értékekhez ragaszkodó küldetését. Példaként említette, hogy a közmédia a magyar nemzet érdekeit tartja szem előtt, a globalizmussal szemben a nemzet szuverenitását, a magyarok közösségét szolgálja, feladata pedig a magyar kultúra megőrzése, védelme és ápolása. A közmédia az értékek megőrzését, az értékek teremtését részesíti előnyben, vallja a kereszténység nemzetmegtartó szerepét és értékként tekint a családra - sorolta.

A vezérigazgató szerint ezért a közmédiának nem szabad engednie az említett elvekből, "még akkor sem, ha az úgynevezett mainstream, uralkodó irányzatnak más elvárásai vannak". Hozzátette: nincsenek könnyű helyzetben azok a kollégák, alkotók, akik ezt a missziót vállalják, mert "látjuk és tapasztaljuk az értékvesztést, ami jellemző környezetünkre". "Európa egyik felének tudatát a tények nem rázzák meg, kést emelnek ránk, de ők a penge élére eső napfény csillogását látják" - mondta, megjegyezve, igaza lehetett Oswald Spenglernek, amikor a fausti civilizáció alkonyáról írt.

A Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója szerint a díjazottak egyben példaképek is, akikre büszkék lehetünk, mert kiemelkedőt alkottak. A vezérigazgató azt kívánta, a díjazottak hasonló szellemben alkossanak, dolgozzanak tovább, példát mutatva a közmédia alkotóinak, dolgozóinak.

  • A Sára-Csoóri Életműdíjat Vitézy László producer, forgatókönyvíró, filmrendező, érdemes és kiváló művész kapta. A Sára-Csoóri Életműdíjjal egyszerre két személyiségnek, Sára Sándor operatőrnek, filmrendezőnek, és Csoóri Sándor költőnek, esszé- és prózaírónak, a Duna Televízió meghatározó alakjainak állít emléket a közmédia.
  • A sportújságírók díját, a közmédia életműdíjas főmunkatársának, legendás sportriporterének tiszteletére alapított Knézy Jenő-díjat Hajdú B. István sportújságíró, sportriporter, televíziós kommentátor vehette át.
  • Az ismeretterjesztői Tőkéczki László-díjat Bősze Ádám zenetörténész, a Bartók Rádió műsorvezetője kapta. A díjjal a Széchenyi-díjas történésznek, a Duna Televízió alapító kurátorának emléke előtt tisztelegnek.
  • Wacha Imre-díjban részesült Bényi Ildikó, a közmédia műsorvezetője, korábbi bemondója. A szép és helyes magyar nyelvhasználatért járó elismerés a több mint 50 évig a rádiós és televíziós munkatársakat oktató beszédtanárnak állít emléket.
  • A Dohnányi Ernő-díj kitüntetettje Miklósa Erika magyar koloratúrszoprán opera-énekesnő. A díjat a Magyar Rádió egykori zenei igazgatójának, a Zeneakadémia hajdani főigazgatójának, a Kossuth-díjjal kitüntetett zeneszerzőnek, karmesternek, zongoraművésznek emlékére alapították.
  • A magyar nemzeti hírügynökség alapítójának, az MTI kiemelkedő szerkesztőjének és parlamenti tudósítójának emléket állító Egyesy Géza-díjat Baraczka Eszter, a közmédia brüsszeli tudósítója és Németh Balázs, az M1 műsorvezetője kapta.
  • Herczeg Ferenc-díjjal tüntették ki Gulyás István szerkesztő-műsorvezetőt. Az elismeréssel a kiváló magyar író, újságíró, az Új Idők irodalmi hetilap főszerkesztője, a Petőfi Társaság elnöke előtt tiszteleg a közmédia.

Az ünnepségen átadták a Karinthy-gyűrűt is, ezt ebben az évben Laár András humorista vehette át. A szórakoztató műsorokban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért járó elismerést 1975 óta a humor legméltóbb képviselői kapják.

Budapest, 2021. december 8.
Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója (b) és Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (j) a díjazottakkal 2021. december 8-án az MTVA Sára Sándor vetítő- és koncerttermében, ahol idén harmadik alkalommal adták át a közmédia legrangosabb díjait. Balról jobbra Németh Balázs, az M1 műsorvezetője - Egyesy Géza-díj, Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes - Dohnányi Ernő-díj, Gulyás István szerkesztő-műsorvezető - Herczeg Ferenc-díj, Hajdú B. István - Knézy Jenő-díj, Baraczka Eszter - Egyesy Géza-díj, Vitézy László Balázs Béla-díjas producer, forgatókönyvíró, filmrendező, érdemes és kiváló művész - Sára-Csoóri Életműdíj, Bényi Ildikó műsorvezető - Wacha Imre-díj és a Karinthy-gyűrűvel kitüntetett Laár András humorista, költő, zeneszerző, színész.
MTI/Cseke Csilla
A díjazottak MTI/Cseke Csilla

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×