eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Galla Miklós humorista, zenész interjút ad a Magyar Távirati Irodának egy budapesti szállodában.
Nyitókép: Mohai Balázs

Galla Miklós nyílt levelet címzett Orbán Viktornak

A humorista arra kéri a miniszterelnököt, hogy járjon közbe a Karinthy-gyűrűje ügyében.

A humorista az erről szóló Facebook-bejegyzésben azt írja, hogy az MTVA kuratóriuma még februárban ítélte neki a Karinthy-gyűrűt, öt hónapig hitegették, hogy megkapja, júniusban azonban „elfogadható indoklás” nélkül visszavonták azt.

Ő maga csak kiszivárgó információkról tud, ezek szerint a kitüntetés azért nem lehet az övé, mert csatlakozott a Karácsony Gergely budapesti főpolgármester fémjelezte 99 Mozgalomhoz, és mert meztelenkedett.

„Egyikből sem igaz egy szó sem, semmi valóságalapjuk nincs, teljes fikció mindkettő. Rágalmak” – írja erről a humorista, aki szerint már csak azért is rágalomról van szó, mert az MTVA egyik korábbi nyílt levelére sem reagált, és ha lenne bizonyíték, a kuratórium már előállt volna vele.

„Tisztelt Miniszterelnök úr, egész életemben csak azzal foglalkoztam, hogy a Kedves Közönséget megnevettessem, illetve a dalaimmal szórakoztassam. Kérem, intézkedjen, hogy a negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet megkapjam, visszatérhessek a Rádiókabaréba, és a Petőfi Rádió tűzze műsorára a világszínvonalú dalfelvételeimet. Köszönöm” – idézi az Index a nyílt levelet, amelyet Galla Miklós azzal zár, nem akarja elhinni, hogy csak egy kormányváltás után rendeződhet a helyzete.

A humorista június elején közölte, hogy bár februárban neki ítélték a gyűrűt, mégis visszavonta döntését az MTVA – emlékeztet a hvg.hu. A humorista már akkor azt mondta, szerinte politikai háttere van a dolognak, mivel elterjedt róla az az információ, hogy csatlakozott Karácsony Gergely mozgalmához. Az Index írta meg, hogy a dolog hátterében az állhat, hogy Galla egyik előadásában meztelenül állt színpadra. A lap azt írta, megkérdezte Gallát, aki nem tagadta az esetet.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×