eur:
388.8
usd:
361.99
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Tekintsen a jövőbe - a Műcsarnok 2009-es kiállításai

A jövőre 50 éves Balázs Béla Stúdió, a világhírű spanyol MUSAC kortárs gyűjtemény és nemzetközileg elismert képzőművészek anyagaiból állítja össze kiállításait 2009-ben a Műcsarnok - mondta el az InfoRádiónak Petrányi Zsolt, az intézmény igazgatója.

A 2009-es évad programjainak megtervezésével kapcsolatban Petrányi Zsolt, a Műcsarnok igazgatója az InfoRádiónak elmondta: igyekeznek a jövőben is olyan tárlatokat rendezni, amelyek a külföldi érdeklődők számára is vonzó, új élménnyel szolgálnak.

A jövő évi kiállítások közül már 2008. december 13-tól látható a Műcsarnokban Thomas Ruffnak, a Düsseldorfi Iskola egyik legkiemelkedőbb művészeként ismert német fotográfusnak olykor provokatív tárlata. A kiállítás a Fotóhónap 2008 programsorozat része.

A 2009-es év tavaszának kiemelt kiállítása lesz a spanyol MUSAC Kortárs Művészeti Múzeummal együttműködésben megrendezendő Mi Vida - Menny és pokol című tárlat. A március végétől látható kiállítás a leóni gyűjtemény modern anyagából válogat.

Nyáron 35 művész mintegy 200 alkotásából Pillanatképek címmel lesz látható médiaművészeti és -történeti tárlat a Műcsarnok és a C3 Alapítvány közös szervezésben, amelyen többek közt Erdélyi Miklós, Maurer Dóra és Csörgő Attila munkái is szerepelnek.

Õsszel Markus Schinwald Bodytalk - Only Human című tárlata várja az érdeklődőket; a fiatal osztrák képzőművész videói, installációi, grafikái és szobrai az emberi testet dolgozzák fel.

2009. utolsó tárlata az 50 éves Balázs Béla Stúdiónak állít emléket. A kiállítás a filmes alkotóműhely munkái mellett igyekszik bemutatni megszületésük történelmi körülményeit is.

A 2009-es Velencei Biennále magyar pavilonjának projektje Forgács Péter Col Tempo című installációja lesz, amelyhez a bécsi Naturhistorisches Museum náci antropológiai archívumának az 1930-40-es évekből származó képekeit használta fel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×