eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Koncerttel ünnepli a születésnapját Szalóki Ági

Új dalokat és egy új formációt is bemutat születésnapi koncertjén Szalóki Ági népdalénekesnő ma este a Művészetek Palotájában.

30. születésnapja alkalmából tart ünnepi koncertet Szalóki Ági október 22-én este a Művészetek Palotájában. A népdalénekesnő új dalokkal, saját szerzeményekkel és egy új zenekari felállással is bemutatkozik a közönség előtt.

A koncert első felében Szalóki Ági Hallgató című 2005-ös lemezéről énekel dalokat, amelyek mellett új, hasonló jazzes feldolgozású népdalok is helyet kapnak a műsoron.

Az est második felében az énekesnő először mutatkozik be egy új, modern hangzásvilágú formációval, amelyben az elektronika is helyet kap. Mindezeken túl a koncerten a zenekar Szalóki Ági saját szerzeményeit is előadja, amelyeket az elmúlt évben népdalszövegekhez és Szabó T. Anna költőnő egy verséhez írt.

Bár az énekesnő eredetileg arra törekedett, hogy minél kevesebb zenészt hívjon el születésnapi koncertjére, az esten így is összesen 14 zenész közreműködik, köztük Szabó Dániel zongorista, Fekete Kovács Kornél trombitás, a Budapest Jazz Orchestra alapítója, Borbély Mihály szaxofonos, a Vujicsics együttes alapító tagja valamint két fiatal jazz énekesnő, Kazai Ági és Kovács Linda.

Távlati terveiről Szalóki Ági az InfoRádiónak elmondta, szeretné, ha lenne lehetősége új dalait megjelentetni, de a jövőben elsősorban új gyermeklemezre fog koncentrálni, ami egy 2009-ben elkészülő gyerekfilm zenéje is lesz egyben.

Még idén novemberben megjelenik azonban Karády Katalin dalaiból összeállított lemeze A vágy muzsikál címmel, amiből jövőre a Katona József Színházban estet is rendeznek.

Mindezek előtt azonban az énekesnő elsősorban egy kis pihenésre vágyik - Szeretnék egy kicsit megnyugodni, átgondolni, hogy mi a csuda is történt velem az elmúlt harminc évben, illetve az elmúlt, színpadon énekléssel töltött tizenhárom évben - mondta az InfoRádiónak Szalóki Ági.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×