eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Táncfilmfesztivál: próbálja ki, milyen balerinának lenni!

A Budapesti Õszi Fesztivál keretében október 16-a és 19-e között rendezik meg a Táncfilmek Nemzetközi Fesztiválját "EDIT" címmel a felújított Toldi Moziban.

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a nemzetközi táncfilmfesztivált, új helyszínen, a Toldi Moziban. Változatosra sikerült az idei program, vannak rövidfilm-blokkok, hosszabb alkotások és dokumentumfilmek is - mondta el az InfoRádiónak Pintér Gábor programszervező.

Kifejtette, az egyes blokkokon belül találkozhatunk táncanimációval, kísérleti táncfilmekkel vagy csak egyszerűen a testtel foglalkozó művekkel. A dokumentumfilmek közt található egy táncelőadás létrejöttét bemutató, egy, a mozgássérültek és a tánc kapcsolatát taglaló film is, tágították a kortárs táncról szóló alkotások körét és idén a néptánc irányába is kitekintést nyújtanak.

Pintér Gábor kiemelte az első nap programját, csütörtökön nyolckor ugyanis több magyar táncfilm premierjére kerül sor. A vetítések után beszélgetések lesznek: az első nap az alkotókkal értékelik a munkákat, Buda Éva, Molnár Zoli, Szűcs Réka, Gál Marianna és Zambriczky Ádám lesz a vendégük.

Mindezen felül pedig délelőttönként a moziban egyfajta szabadegyetem keretein belül elméleti előadásokat lehet majd hallgatni, lesz filmekkel illusztrált táncfilmtörténeti előadás is. Grünwalsky Ferenc Táncakt című filmjéről beszélget Ladányi Andreával, Czibere András pedig a DV8 társulat filmjeiről mesél majd.

A mozi kávézójában táncfotó-kiállítás lesz, és egy mozgásinstallációt is kipróbálhatnak az érdeklődők, így "mindenki balerinává válhat egy kicsit" - jegyezte meg Pintér Gábor.

Hanganyag: Fehér Anna

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×