eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Sosem látott koncertre készül Presser Gábor

Negyvenéves pályafutásának dalaiból rendez koncertet 2009. január 24-én, a Papp László Budapest Sportarénában Presser Gábor. A több mint háromórás előadást a tervek szerint több sztárvendég és látványos elemek egészítik majd ki. Felcsendülnek az Omega, az LGT dalai, Presser Gábor színházi darabjaiból is válogat, és újrahangszerelik a szerző számos, másnak írt dalát is.

Negyvenéves pályafutásának dalaiból rendez koncertet 2009. január 24-én, a Papp László Budapest Sportarénában Presser Gábor.

Szeretnék egy olyan koncertet csinálni, amilyet még sosem - jelentette ki az InfoRádiónak a zeneszerző. Mint mondta, sosem játszott még egyedül, az LGT nélkül ekkora arénában. Persze az LGT-vel játszott tízszer, hússzor ekkora közönségnek is, a Sportcsarnokban viszont mindig csak "vendégféleség" volt - tette hozzá.

Presser Gábor először úgy hitte, nagy, összefoglaló koncertet kell kitalálnia, de aztán a válogatás után 106 dal maradt a dallistán, aminek eljátszásához hat-nyolc óra volna szükséges. "Így kicsit változtatnunk kell a koncepción" - vonta le a tanulságot a zenész.

Presser Gábor teátrális, filmes elemekkel dúsított előadást tervez, ahol előfordul majd, hogy hatvanan-hetvenen lesznek egyszerre a színpadon. "Nem szeretném a magam ünneplésére kiélezni ezt, ha jól sikerült a koncert, a közönség úgyis megünnepli a zenét" - fűzte hozzá. Hogy kiket hívott meg, nem árulta el, de azok ott lesznek, akik 2001 óta a zenekarát alkotják.

Presser Gábor mértékkel csipeget majd az Omegával és az LGT-vel töltött évek dalaiból is, valamint színházi műveiből, és azokból a nótákból, amelyeket nem magának írt, szavai szerint ugyanis, ha újrahangszerelte is őket, de "visszakívánt magának" néhányat a szerző.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×