eur:
389.55
usd:
361.96
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Gyilkosból lett "A nyomozó" - A filmszemle közönségdíjas alkotása a mozikban

A héten mutatják be a mozik Gigor Attila elsőfilmes rendező nemzetközileg is elismert krimijét, A nyomozót.

A nyomozó című film főszereplője Makláv Tibor patológus, aki szinte minden emberi kapcsolatra képtelen, igazán csak a halottak között érzi jól magát. Az egyetlen hozzá közel álló személy súlyosan beteg édesanya, akinek életmentő műtétjére Makláv nem tudja összegyűjteni a szükséges összeget.

Végső elkeseredésében elvállal egy munkát: meg kell ölnie egy idegen férfit. Makláv Tibor végre is hajtja a megbízatást, azonban áldozatáról kiderül, hogy nagyon is sok köze volt gyilkosához. A patológus végül nyomozásba kezd; hogy kiderítse: ki volt a felbujtója, és mi a gyilkosság indítéka?

Gigor Attila filmrendező az InfoRádiónak elmondta, hogy nem egyszerű krimit szeretett volna készíteni, de azok, akik nem kíváncsiak arra, amit a filmjével ki akar fejezni, azok is izgalmas bűnügyi történetet kapnak.

Elmesélte, hogy a forgatás alatt nagyon sok szeretet vette körül az alkotást, és külön kiemelte, hogy főszereplői, Anger Zsolt és Rezes Judit mellett olyan színészek is vállaltak epizódszerepet a filmjében, mint Blaskó Péter és Haumann Péter.

A nyomozó a 2008-as Magyar Filmszemlén több díjat is elnyert, köztük a legjobb közönségfilmnek járó Moziverzum díjat, a legjobb férfi alakítás díját, amellyel a főszereplő megformálásáért Anger Zsoltot jutalmazták és a diákzsűri díját is. A film ezután több külföldi versenyen is szerepelt, Gigor Attila kiemelte a Karlovy Vary Filmfesztivált, ahol a film elismerő oklevelet kapott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 17:50
×
×
×
×