eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Sziget 3. nap: Punk's not dead

Az URH, a Sex Pistols, a Transglobal Underground és az Apocalyptica is szerepel a Sziget Fesztivál harmadik napjának fellépői között.

A Nagyszínpad programját délután háromkor a hollandiai születésű, de karibi származású Ziggi és a The Renaissance Band reggae koncertje nyitja, őket egy népszerű brit indie-rockegyüttes, a The Cribs fellépése követi.

Igazi különlegességnek számít az URH zenekar koncertje, amely hat órakor kezdődik. A Menyhárt Jenő, Müller Péter, Kiss László és Salamon András által alapított együttes, rövid működése ellenére kultikus szereplőjévé vált az 1980-as évek magyar undergroundjának. A zenekar csaknem két évtized után, két koncert erejéig állt össze idén nyáron; a Volt Fesztivál után, csak a Sziget Fesztiválon hallható élőben az URH.

Háromnegyed nyolckor kezd a német Die Ärzte punkegyüttes; a zenekar harmadszor zenél a Szigeten. A Nagyszínpad pénteki utolsó fellépője pedig a csaknem harminc év kihagyás után újra összeállt Sex Pistols lesz. A punk stílus egyik alapító zenekara eredeti felállásban, Johnny Rotten énekes vezetésével lesz látható a Szigeten.

A Világzenei Nagyszínpadon az ír népzenét játszó Altant a rockot a balkáni és magyar népzenével ötvöző Barbaro követi. Háromnegyed nyolctól a brit elektronikus zenei formáció, a Transglobal Underground újból egykori énekesnőjével, Natacha Atlasszal lép színpadra, majd az estét az afrikai ritmusokat játszó Mory Kante koncertje.

A Hammerworld Színpadon a csellistákból álló finn metálzenekar, az Apocalyptica koncertezik este tizenegy órától, eközben a Jazz Színpadon Szalóki Ági Karády Katalin estjét a Harcsa Veronika Quartet fellépése követi.

A Roma Sátorban külföldi együttesek, köztük a francia La Caravane Passe, a török Selim Sesler és a svájci Gypsy Sound System zenélnek.

Műsorvárltozás is történt a Sziget mai programjában: a Party Arénában az brit acid house DJ, Carl Cox helyett a műfaj egy másik elismert lemezlovasának, John Digweednek a mixét hallgathatják meg a stílus kedvelői.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×